Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Παραπληροφόρηση και ψέματα για τη ΜΕΑ Λαγκαδά

Για να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και τα ψέματα : Όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας οι Φίλοι της γης .

Δεν είναι μονάδα ανακύκλωσης, αλλά μονάδα που θα επεξεργάζεται σύμμεικτα σκουπίδια, θα έχει βιολογικό( σαν αυτόν του ΧΥΤΑ ) και τα υγρά απόβλητα θα ρίχνονται στο ρέμα που περνάει από την πλατεία της Ασσήρου. Όσο για τις οσμές ας μην το σχολιάσουμε, όλοι ξέρουμε ότι τα ρέματα λειτουργούν ως αγωγοί μεταφοράς αέριων μαζών.

Σχετικά με τη μονάδα καύσης, όπου συνεχώς διευκρινίζει ο ΦοΔΣΑ ότι δεν θα περιλαμβάνεται η καύση, είναι ψέμα! Σας επισυνάπτουμε την επιστολή του ΦοΔΣΑ με τον χαρακτηρισμό του “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ” στις 24/10/16 όπου, στην σελ.2, ζητάει από την περιφέρεια να συμπεριλάβει στον περιφερειακό σχεδιασμό και την καύση! Όπως και το έκανε η Περιφέρεια, φυσικά κατόπιν συνεννοήσεως, ψηφίζοντας τον ΠΕΣΔΑ στις 03/11/2016, Αποφ. 220/2016 – διαβάστε σελ 4 περιγραφή σχεδίου δ. – που έχει μέσα και την καύση.

Ο σημερινός Δήμαρχος Λαγκαδά κ Ταχματζίδης – και τότε Περιφερειακός σύμβουλος – το υπέγραψε, υπάρχει το όνομά του, άρα γνωρίζει καλά τι είναι το έργο και τι μπορεί να συμπεριλάβει, οποιαδήποτε στιγμή. Άλλωστε θα το λειτουργεί ιδιώτης που του δίνεται η άδεια να παράγει ενέργεια μέσω της καύσης και να την πουλάει σε μια εταιρία ηλεκτρισμού, στην οποία μπορεί να είναι και μέτοχος…

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών που είναι καθ ύλης αρμόδιος έδωσε δύο φορές αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκευή της μονάδας και εξηγεί το γιατί και στον Δήμο Λαγκαδά.

Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν συνεχώς. Το βλέπουμε και το νιώθουμε καθημερινά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Μπορεί στην χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Μαυροράχης να υπήρχε υποσημείωση που χαρακτήριζε για περιοχή ως “ήσσονος αντίστασης”, αλλά από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εκτός κι αν τα περί αντιστάσεως αφορούν ΑΛΛΟΥΣ και ΟΧΙ τους κατοίκους.

Απ’ ότι φαίνεται, ο Δήμος Λαγκαδα παρέδωσε τα κλειδιά του Δήμου στην Περιφέρεια και τον ΦοΔΣΑ και αυτοί κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να τον ρωτούν, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος.

Δηλαδή μπορεί αύριο να θελήσουν να κάνουν κάποιο άλλο έργο, σε άλλη ενότητα του Δήμου μας, όχι απαραίτητα σχετικό με τα απορρίμματα αλλά εξ ίσου “αναπτυξιακό”!

Ο Δήμος θα κρατήσει την ίδια στάση; Και δεν πρόκειται για υπόθεση, θα το δούμε σύντομα και αυτό !

Όχι, δεν λειτουργεί μ΄αυτόν τον τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και να θέλει να την παρουσιάζει έτσι ο Δήμος για να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Τα έργα δεν γίνονται ερήμην των πολιτών, ούτε και της διοίκησης του εκάστοτε Δήμου.
Για να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται ,
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ – ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα