Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – Ο κουνιάδος μου και διευθυντής της ΚΕΔΕ

Οι “άριστοι” ξαναχτύπησαν… – Στο γραφείο της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλονίκης ως μετακλητός υπάλληλος ο κουνιάδος του νέου γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ

Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διατυμπανίζουν ότι τάσσονται υπέρ της αριστείας και της διαφάνειας, αυτή η δέσμευση πέφτει με πάταγο, καταρρίπτεται και αποτυπώνεται σε προσλήψεις συγγενικών προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, οι οποίες απαιτούν υψηλές δεξιότητες και αντίστοιχα προσόντα.

Οι «γαλάζιες» εκκρεμότητες

Πάντως το ενδιαφέρον των κυβερνώντων φαίνεται να περιορίζεται στην «τακτοποίηση» των δικών τους «εκκρεμοτήτων». Μία από αυτές φαίνεται να είναι ο αδελφός της συζύγου του νυν γενικού διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιάννη Καραγιάννη.

Ο τελευταίος, παρότι δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί δήμαρχος Λαγκαδά, ούτε να εκλεγεί βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της ΚΕΔΕ. Αυτή τη φορά όχι με τον θεσμικό ρόλο που είχε ως β’ αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΕ επί θητείας Γιώργου Πατούλη, αλλά ως γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ.

Πρόκειται για θέση που μπορούν να καταλάβουν και ανώτεροι υπηρεσιακοί του Δημοσίου ή της Αυτοδιοίκησης, αλλά επί της τρέχουσας προεδρίας του Δημήτρη Παπαστεργίου την κατέλαβε ο Γιάννης Καραγιάννης.

Όταν έχεις κουνιάδο…

Έτσι, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο Γιάννης Καραγιάννης αποφάσισε να τακτοποιήσει και τις οικογενειακές του «εκκρεμότητες». Μαθαίνουμε λοιπόν ότι μεθόδευσε την τοποθέτηση ως μετακλητού υπαλλήλου του αδελφού της συζύγου του Αχιλλέα Παπαχαρίτου στο γραφείο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. της Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση του κουνιάδου είχε ως επίπτωση την εκπαραθύρωση ενός άλλου στελέχους, που δεν είχε κουνιάδο…

Με πτυχίο γεωπόνου…

Ο Αχιλλέας Παπαχαρίτου λοιπόν, με πτυχίο ΤΕΙ ως τεχνολόγος γεωπόνος και επί πολλά χρόνια ιδιοκτήτης καταστήματος γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, υπέγραψε σύμβαση για να παρέχει «υπηρεσίες υποστήριξης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (παράρτημα Θεσσαλονίκης), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ‘Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2019 – 2020’».

Ειδικότερα, «η ανάθεση αφορά τη συμμετοχή στην ελεγκτική διαδικασία της διοικητικής επαλήθευσης των στοιχείων των φακέλων των φορέων / δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα». Η διάρκεια σύμβασης του Αχιλλέα Παπαχαρίτου είναι από την 9η Ιουνίου 2020 έως την 28η Ιανουαρίου 2021 και η αμοιβή του θα είναι 10.200 ευρώ.

Συμπαιγνία;

Την εν λόγω σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της διοίκησης της ΕΕΤΑΑ ο διευθύνων σύμβουλος Σπυρίδων Σπύρου, την 29η Μαΐου 2020. Όπως πληροφορούμαστε, ο νυν γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου η σύμβαση του κουνιάδου να υπογραφεί όταν όλος ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης ασχολείτο με τις πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοΐού και δειλά-δειλά βγαίναμε από την καραντίνα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τον Γιάννη Καραγιάννη για συμπαιγνία τόσο με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, καθότι η διοίκηση της ΕΕΤΑΑ είναι διορισμένη από τον ίδιο, και μάλιστα αιφνιδίως, μία ημέρα πριν από την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΚΕΔΕ, στα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα