Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 16/04/2024

Πολίτες με όραμα: Όμηροι μιας Δημοτικής Αρχής χωρίς όραμα

Η παράταξή μας επέλεξε τον πρώτο χρόνο διοίκησης του δήμου Λαγκαδά από τον κ. Ταχματζίδη απλά να παρακολουθεί την δράση της δημοτικής αρχής.

Ήταν συνειδητή επιλογή μας να μην ασκήσουμε κριτική (αν και είχαμε πάρα πολλές αφορμές για να το κάνουμε), καθώς κρίναμε ότι και πολιτικά και ηθικά ήταν ορθό να του δώσουμε μια πίστωση χρόνου για να μας αποκαλύψει το πλάνο του, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του.

Δεκατρείς μήνες μετά, δυστυχώς για τον δήμο Λαγκαδά, η αδράνεια, κατά κύριο λόγο, η προχειρότητα στην αντιμετώπιση σοβαρότατων θεμάτων, η μηδενική παραγωγή έργου, τείνουν να καταστούν… συνώνυμα της δημοτικής αρχής.

Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν ξέρουμε -ακόμη- ποιο είναι το όραμα του Δημάρχου. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόγραμμά του. Ποιες οι προτεραιότητές του. Ποια τα έργα που θεωρεί ότι είναι τα πιο αναγκαία για το δήμο μας και ποια η προετοιμασία για την δημιουργία προϋποθέσεων υλοποίησής τους.

Δεν μας έχει πει τι σκοπεύει να κάνει με τα Λουτρά. Πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το στρατόπεδο Μπαρέτη. Με ποιον τρόπο θα σταματήσει τον εξευτελισμό του δήμου μας εξαιτίας της εγκατάλειψης του “Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου”.

Δεν γνωρίζουμε πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ποιο είναι το πλάνο του για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι αποφασισμένος ο κ. Ταχματζίδης, εν τοις πράγμασι και όχι στα λόγια, να αποτρέψει την εγκατάσταση της ΜΕΑ στα όρια του δήμου Λαγκαδά;

Τι σχεδιάζει να κάνει με το δίκτυο ύδρευσης και τους αγωγούς αμιάντου που απειλούν την υγεία των συνδημοτών μας;

Η τόνωση της τοπικής οικονομίας απασχολεί την δημοτική αρχή; Κι αν ναι ποιο είναι το πλάνο που προτίθεται να ακολουθήσει; Διότι οι επαγγελματίες του δήμου Λαγκαδά και τα συλλογικά τους όργανα έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από την δημοτική αρχή και διαπιστώνουν έλλειψη διάθεσης για συνεργασία.

Είναι τέτοια η… ακινησία της δημοτικής αρχής, που ακόμη κι όταν η Πολιτεία λύνει προβλήματα που επί σειρά ετών απασχολούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτό με τις σχολικές καθαρίστριες και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καταφέρνει, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να είμαστε ο μοναδικός Δήμος από τους 14 του νομού Θεσσαλονίκης που δεν έχει ούτε μία σχολική καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης!

Οπως δεν είναι ο δήμος Λαγκαδά, άλλο κι αυτό, στη λίστα με τους δήμους που εξασφαλίζουν μέσω του υπουργείου Εσωτερικών μηχανήματα έργου. Γιατί άραγε, δεν τα χρειαζόμαστε;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα αρνητικά για τον δήμο μας, βλέπουμε έκπληκτοι τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, να δίνει τηλεοπτική συνέντευξη και να πανηγυρίζει επειδή μείωσε, λέει, τα έξοδα του δήμου Λαγκαδά κατά 20% μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν μας είπε, όμως, ο κ. αντιδήμαρχος γιατί δεν μας χάρισε παρόμοιες επιτυχίες και νωρίτερα, την περίοδο 2017-2019; Διότι, για όσους δεν το θυμούνται, από το 2017 βρίσκεται στην θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών στο Δήμο Λαγκαδά κι όχι τον τελευταίο χρόνο μόνο…

Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και η δημοτική αρχή αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων σε μείζονα ζητήματα και στον χειρισμό της καθημερινότητας.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλέξει να διοικήσει τον δήμο Λαγκαδά ο κ. Ταχματζίδης, η ατολμία του και η προχειρότητά του, μάς έφτασαν μέχρι του σημείου να εκτίθενται σε νομικούς κινδύνους οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι κάθε μέρα που περνάει οι δημότες καταλαβαίνουν ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν συγκρούεται, αλλά επενδύει -ιδιοτελώς- στην στήριξη εκείνων που κατηγορούσε προεκλογικά, επιδιώκει ανίερες συμμαχίες.

Καταλαβαίνουν και κάτι άλλο οι δημότες: ότι επειδή δεν έχει τίποτε απολύτως να παρουσιάσει η διοίκηση Ταχματζίδη ύστερα από 13 μήνες, γι’ αυτό οικοιοποιείται και πανηγυρίζει για έργα που προετοίμασε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, όπως οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, ή το αυτοκίνητο, ο ιατρικός εξοπλισμός και εξοπλισμός τηλεϊατρικής που προμηθεύτηκε η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π στο πλαίσιο διασυνοριακού προγράμματος.

Οταν, βέβαια, δεν μπορούν ούτε τα έργα των προηγούμενων να εμφανίσουν ως δικά τους… αυτοαποθεώνονται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή, λέει, έκοψαν χόρτα ή κλάδεψαν τα δέντρα.

Για τέτοια ποιότητα και αποτελεσματικότητα διοίκησης του δήμου Λαγκαδά μιλάμε…

Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Ανδρεαδου Νίκη

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Ζαγκλιβερίου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας