Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 27/06/2022

Σύμπραξη Δημιουργίας «Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ»

ΠΡΟΣ,ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ,ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΆ,ΜΠΟΧΑ,ΔΥΣΟΣΜΙΑ,

Δελτίο Τύπου: «Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ»

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική επιθυμία για γνώση» διακήρυττε ο Αριστοτέλης στο έργο του «Μετά τα Φυσικά» και αιώνες αργότερα αυτή η επιβλητική δήλωση επικράτησε και κρίθηκε ως κινητήρια δύναμη εξέλιξης. Η γνώση που αφορά στον εαυτό μας και στον κόσμο που μας περιβάλλει αποτελεί το πιο σημαντικό κίνητρο για τη δημιουργία πολιτισμού και για την εξέλιξη της λογικής μας ικανότητας. Απέναντι στον παράγοντα «γνώση» υπάρχουν δυο έννοιες, η αμάθεια, ήτοι η απόλυτη άγνοια για ένα αντικείμενο και η ημιμάθεια, που είναι η επιφανειακή γνώση, η επιδερμική επαφή με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ή η άτακτη και μη συστηματική γνώση κάποιων επιμέρους στοιχείων του γνωστικού αντικειμένου. Είναι δηλαδή η μετέωρη κατάσταση γνώσης και άγνοιας, η λανθασμένη προσέγγιση του αντικειμένου της γνώσης και κυρίως οι συγκεχυμένες απόψεις που οδηγούν τελικά σε νοητικές ακροβασίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κατόπιν των ανωτέρω και προς διευκρίνιση και αποσαφήνιση των όσων αυθαίρετα διαρρέουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να υπογραμμισθούν τα εξής, με σεβασμό πάντα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην εκ του νόμου υποχρέωση απάντων των μερών περί αποχής σχολιασμού μιας υπό δικαστική διερεύνηση δικογραφίας :
Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη, διερευνά τη τυχόν τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 264/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, σύμφωνα με την οποία (απόφαση) κατά πλειοψηφία 13 προς 9, υπερψηφίστηκε η μη άσκηση ενδίκων μέσων από την πλευρά του Δήμου Λαγκαδά κατά της υπ’ αριθμ. 12089/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εργατικών διαφορών).
Στα πλαίσια της προκαταρτικής εξέτασης, την οποία επιλήφθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απεστάλη αρχικώς, εκ παραδρομής, η υπ’ αριθμ. 178/2019 κλήση της Η’ προανακριτικού τμήματος Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Λαγκαδά, δυνάμει της οποίας καλούνταν να προσέλθουν ενώπιον της Η’ πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης, οι ψηφίσαντες τη μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της ανωτέρω απόφασης. Ακολούθως, απεστάλη με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου διορθωμένη η ανωτέρω κλήση προς τον Δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με την οποία κλήση καλείται ο Δήμος να γνωστοποιήσει τα στοιχεία των μειοψηφούντων δημοτικών συμβούλων στην συνεδρίαση της υπ’ αριθμ. 23/02-10-2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εκδήλωσαν την άρνησή τους στην μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της υπ’ αριθμ. 12089/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εργατικών διαφορών), προκειμένου να τους αποσταλεί κλήση από την Η’ πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε ενόρκως να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν και κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λήφθηκε η υπ’ αριθμ. 264/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά σύμφωνα με την οποία (απόφαση) κατά πλειοψηφία 13 προς 9, υπερψηφίστηκε η μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά της υπ’ αριθμ. 12089/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εργατικών διαφορών). Η αυτοπρόσωπη και ένορκη κατάθεση των ανωτέρω μειοψηφούντων δημοτικών συμβούλων έχει τον αποδεικτικό και βοηθητικό χαρακτήρα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί τα υπό διερεύνηση αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και παράβασης καθήκοντος και φυσικά σε καμία περίπτωση τα ανωτέρω πρόσωπα, δεν καλούνται με την ιδιότητα του εγκαλούμενου (κατηγορουμένου), όπως αυθαίρετα έχει διαρρεύσει στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Θα πρέπει αυτοί, οι οποίοι για ευνόητους λόγους προέβησαν στις ανωτέρω ενέργειες κατά την σε εξέλιξη προεκλογική περίοδο την οποία διανύει ο Δήμος μας, να κατανοήσουν και αν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν, λόγω έλλειψης γνωστικού αντικειμένου, να προστρέξουν στις γνώσεις κάποιου ειδικότερου, ότι ο κατηγορούμενος είναι το πιο ιερό πρόσωπο στην ποινική δικαιοσύνη και για το λόγο αυτό απολογείται – αποκρίνεται, πάντα τελευταίος, αφού λάβει γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας. Για το λόγο αυτό διορθώθηκε κατεπειγόντως η ως άνω υπ’ αριθμ. 178/2019 κλήση της Η’ προανακριτικού τμήματος Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να προσέλθουν πρώτα οι μειοψηφούντες στην υπ’ αριθμ. 264/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, ως μάρτυρες και βοηθοί αποδείξεως των υπό διερεύνηση αδικημάτων και στο τέλος να προσέλθουν οι ύποπτοι τέλεσης αυτών, προκειμένου να παράσχουν ανωμοτί εξηγήσεις.
Τέλος, θα πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές σε όλους και κυρίως στους «δικαστές του διαδικτύου», ότι η ονομαστική αναφορά προσώπων σε δημοσιεύματα με τίτλο «Μπόχα και δυσοσμία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μοναδικό σκοπό να αντιστραφούν οι ρόλοι μαρτύρων και εγκαλουμένων, επισύρει ποινικές και αστικές κυρώσεις, δεδομένου ότι παραβιάζονται κατάφωρα σωρεία νομοθετημάτων, με κορωνίδα τα οριζόμενα από το Ν.2472/1997, αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ειδικότερα το άρθρο 22 σχετικά με την ποινική προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Εν κατακλείδι, η συνέχεια όλων των ανωτέρω θα δοθεί στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων και όχι στα ανομιμοποίητα δικαστήρια του facebook. !

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα