Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Πέμπτη 30/06/2022

Πρόσκληση συνάντησης στον Δήμαρχο Λαγκαδά για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ Κο ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ

Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή χθεσινή τηλεοπτική σας εμφάνιση ,στην οποία αναφερθήκατε και στο πρόβλημα με το ΧΥΤΑ Μαυροράχης , σας προτείνουμε και ανοιχτά, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε το θέμα και να επισκεφτούμε μαζί τον χώρο, αλλά και τα ρυάκια κατά μήκος του ΧΥΤΑ ,για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα της μόλυνσης που προκαλείται στον τόπο μας και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. ( Από τον ΧΥΤΑ στον Μπογδάνα και μέχρι την Κορώνεια).
-Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είδατε όταν επισκεφτήκατε τον ΧΥΤΑ, σίγουρα όχι αυτά που είδαμε εμείς – σίγουρα όχι αυτά που βιώνουμε και βλέπουμε εμείς χρόνια τώρα!!
-Όμως, επειδή, οι υπεύθυνοι του έργου, σε πάγια τακτική, δείχνουν μόνο αυτά που θέλουν, αποκρύπτοντας εσκεμμένα τα προβλήματα και τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιούν αλλά συγχρόνως κατανοώντας και το πρόσφατο της θητείας , δικαιολογούμε εν μέρει τα λεγόμενα σας.
-Το πρόσφατο οπτικό υλικό, που εμείς έχουμε ανεβάσει στα μέσα , όπου φαίνονται οι σχισμένες μεμβράνες, τα μαύρα και αφρισμένα νερά που διαφεύγουν , η ελλιπής επικάλυψη των απορριμμάτων και έγιναν αφορμή, για μια ακόμη φορά ,για αυτοψία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
-Ακολούθησαν οι αναλύσεις του Φορέα Λιμνών που δείχνουν τεράστια υπέρβαση των επιτρεπομένων ορίων και μέχρι σήμερα από την περασμένη Παρασκευή ο Μπογδάνας ,στο ύψος της γέφυρας προς την Ασσηρο, ήταν γεμάτος αφρούς .
-Είναι δουλειά των υπηρεσιών να επιβάλλουν την σωστή λειτουργία του έργου όπως καλώς λέτε αρκεί και οι υπηρεσίες να μην <κρύβονται> στην νομιμοφάνεια και να μην αυθαιρετούν χαρακτηρίζοντας την κατάσταση βιαστικά χωρίς έρευνα και χωρίς να απαιτούν από τον φορέα κατ ελάχιστον : α) Την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στον ΧΥΤΑ β) την αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ .
-Όμως ,Κε Δήμαρχε ,είναι δουλειά δική μας ,των αρχών και των κατοίκων αυτού του δήμου να απαιτούμε την σωστή λειτουργία του έργου, επειδή τις επιπτώσεις αυτής της κάκιστης λειτουργίας την επωμιζόμαστε εμείς οι κάτοικοι, οι δημότες του Λαγκαδά ,τα παιδιά μας και ο τόπος μας.
Άρα ο Δήμος πρέπει να μας προστατεύσει . Έτσι δεν είναι?
Πιστεύουμε ότι, εσείς ,σαν Δημοτική Αρχή και μείς ως δημότες πρέπει να απαιτούμε την σωστή λειτουργία του έργου και την πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που απορρέουν από τις άδειες του ΧΥΤΑ.
Είμαστε επομένως στην διάθεση σας για συνάντηση ενημέρωσης ,ώστε να σας καταθέσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε ,μετά την πολύχρονη εμπειρία μας.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα