Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 27/06/2022

Πόσο μεγάλη τηλεόραση πρέπει να πάρουμε να μην μας πειράζει

Πόσο μεγάλη τηλεόραση πρέπει να πάρουμε να μην μας πειράζει ?
Στις τηλεοράσεις, «το μέγεθος μετράει» και μάλιστα πολύ! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά της καινούριας σας τηλεόρασης πριν πάτε στο ταμείο.
Η αγορά των τηλεοράσεων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Πάνε οι εποχές που οι 40” έμοιαζαν με… γήπεδο του βόλεϊ ή που οι Plasma έρχονταν να μας «θαμπώσουν» με τη λάμψη και τα χρώματά τους. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον δεν νοείται σπίτι χωρίς τουλάχιστον μία τηλεόραση LCD. Όσο για τις ίντσες, εκεί είναι που γίνεται το μεγάλο «πανηγύρι» αφού οι κατασκευαστές έχουν γεμίσει την αγορά με μοντέλα που ξεπερνούν ακόμα και το αδιανόητο πριν μία διετία φράγμα των 65-70”.
Αξίζει ή όχι η αγορά μιας 4K τηλεόρασης;
Σε αυτό το τελευταίο, τη διαγώνιο και κατ’ επέκταση το μέγεθος της τηλεόρασης, θα αναφερθούμε σήμερα, εξηγώντας με ποια κριτήρια θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας. Πολλοί είναι εκείνοι που προχωρούν σε αγορές βάσει των προσφορών που εντοπίζουν στην αγορά. Όχι ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι λάθος, όμως γιατί να αγοράσετε ένα μοντέλο 50” όταν θα μπορούσατε να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας και με 40” και, ακόμα χειρότερα, τι κάνετε αν τελικά συνειδητοποιήσετε ότι η τηλεόραση που μόλις εγκαταστήσατε στο σαλόνι σας, εν τέλει είναι μικρότερη απ’ όσο την… περιμένατε; Για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις λοιπόν, πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε.
Αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε την τηλεόρασή σας, βάσει της απόστασης που μεσολαβεί από τον χώρο που θα την τοποθετήσετε, μέχρι τον καναπέ, το κρεβάτι ή όπου αλλού τέλος πάντων βρίσκεται το κεφάλι σας. Ο παρακάτω πίνακας θα σας κατατοπίσει πλήρως.
0 – 1,5 m έως 32”
1,5 m – 2 m 37” – 42”
2 m – 2,3 m 46” – 50”
2,3 m – 2,6 m 55” – 60”
2,6 m – 3 m 65” – 70”
3,2 m + 75” και άνω
Οι παραπάνω προτάσεις αφορούν κατά βάση εικόνα ανάλυσης 1080p. Το σκεπτικό είναι πως όσο βελτιώνεται η ποιότητα εικόνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η τηλεόραση που μπορούμε να αγοράσουμε. Παραδείγματος χάριν, αν η απόσταση ανάμεσα σε αυτή και τα μάτια μας είναι περίπου 2 μέτρα και πρόκειται να βλέπουμε περιεχόμενο στα 480p και τα 720p (ελεύθερη τηλεόραση και Nova/OTE TV δηλαδή), τότε μπορούμε να πάρουμε ένα μοντέλο 32”. Αν η ανάλυση ανέβει στα 1080p (π.χ. gaming και streaming) τότε για την ίδια απόσταση οι ίντσες ανεβαίνουν στις 46 ενώ αν αναβαθμιστούμε σε 4K content (επίσης streaming, χρήση σε υπολογιστή κλπ) τότε θα είμαστε μια χαρά ακόμα και με μοντέλο των 70”!
Επειδή όμως τα τελευταία ικανοποιούνται και δύσκολα, εσείς μπορείτε να βασίζεστε στον πίνακα που σας παραθέσαμε παραπάνω. Έχουμε φροντίσει να πάρουμε τις μέγιστες δυνατές τιμές, οπότε θεωρήστε τα όρια ως απόλυτα ακριβή. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μετρήσετε προσεκτικά τον χώρο σας, να λάβετε υπ’ όψιν σας τυχόν πιθανότητες αναδιάταξής του και να κάνετε την επιλογή σας, όντας σίγουροι για το μέγεθος της τηλεόρασής σας. Όλα τα υπόλοιπα τώρα, είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία…

Πόσο μεγάλη τηλεόραση πρέπει να πάρουμε να μην μας πειράζει

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα