Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Μια νέα περίοδος ξεκίνησε ήδη για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογική ήττα.

Γράφει το www.newsbomb.gr/

Τα ποσοστά που δίνονται από τα exit polls δεν επιτρέπουν στην εσωτερική αντιπολίτευση στην Κουμουνδούρου να επικαλεστεί συντριβή του Αλέξη Τσίπρα, μολονότι ο στόχος του 30% μοιάζει μακρυνός.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος έχει ήδη αποφασίσει για τα επόμενα βήματά του καθώς η ήττα – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις – θεωρείτο δεδομένη από πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθεία αμφισβήτησή του δεν αναμένεται εκτός των άλλων διότι δεν υπάρχει και αντίπαλο δέος που να μπορεί να συσπειρώσει μια σημαντική μερίδα του κόμματος. Άλλωστε είναι η παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που συγκράτησε την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το τελευταίο διάστημα σήκωσε προσωπικά το προεκλογικό βάρος όταν τα βασικά στελέχη εμφανίζονταν ηττοπαθή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλο συνέδριο ιδρυτικού χαρακτήρα ώστε να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία.

Πρακτικά αρκετοί τον συμβουλεύουν να αφήσει πίσω του τον σκληρό πυρήνα του 3% όπως έκανε στο παρελθόν με τον Λαφαζάνη και την Ζωή και να προχωρήσει στην επανίδρυση ενός νέου φορέα που θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Να ηγηθεί του χώρου του «πάλαι ποτέ ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ» να αυξήσει την εκλογική του δεξαμενή και να μπορέσει να παίξει το αντίπαλον δέος της Δεξιάς.

Για τον παραπάνω λόγω είναι αναγκαίο ένα μεγάλο και πλατύ συνέδριο στον χώρο της Προοδευτικής Παράταξης. Όλα βέβαια πρέπει να γίνουν με «χειρουργικό τρόπο», χωρίς να ανοίξουν ρουθούνια στην Κουμουνδούρου.

Δύσκολο στοίχημα, αλλά μάλλον αποτελεί μονόδρομο για τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.