Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Σε τρία τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στον Λαγκαδά

τρία,κρούσματα,ιού,Δυτικού Νείλου,Λαγκαδά,

Σε τρία τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στον Λαγκαδά .

Με τρία κρούσματα στην επαρχία Λαγκαδά σε άντρα στον Λαγκαδά και δυο γυναίκες στο Καβαλάρι με το νεότερο κρούσμα πάλι σε γυναικά παρά την ενίσχυση του Δήμου Λαγκαδά για την καταπολέμηση των κουνουπιών, όπου σύμφωνα με την Καθημερινή  σε όλη την Ελλάδα κόστισε την  ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας την τελευταία εβδομάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της λοίμωξης σε 27. Η επιδημία συνεχίζει να καταγράφει πολλά νέα περιστατικά προσεγγίζοντας τα επίπεδα-ρεκόρ του 2010 –για τα ελληνικά πάντα δεδομένα–, όταν είχαν καταγραφεί συνολικά 261 κρούσματα και 35 θάνατοι.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή της περιόδου 2018 έως και χθες το μεσημέρι, είχαν διαγνωστεί και διερευνηθεί 234 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 183 παρουσίασαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ηλικία των ασθενών κυμαίνεται από 10 έως 94 ετών. Χθες το μεσημέρι παρέμεναν στο νοσοκομείο 26 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά για εφέτος έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όλοι ηλικίας άνω των 69 ετών.

Η επιδημία κατά τη φετινή περίοδο έχει πλήξει περισσότερο την Αττική όπου έχουν καταγραφεί 108 από τα 234 κρούσματα. Συνολικά 67 δήμοι της ηπειρωτικής χώρας αναφέρονται στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ως εκτιμώμενοι δήμοι έκθεσης των ασθενών στον ιό. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε γειτονικές χώρες κατά τη φετινή περίοδο κρούσματα της λοίμωξης έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Γαλλία, στο Ισραήλ, το Κόσοβο, στην Αυστρία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία. Οπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «καθώς περιστατικά της νόσου καταγράφονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εκτιμάται ότι ο ιός θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το επόμενο χρονικό διάστημα», χαρακτηρίζοντας τον ιό του Δυτικού Νείλου έναν «επισκέπτη που δεν βιάζεται να φύγει». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, με το τσίμπημα των οποίων μεταδίδεται η λοίμωξη. Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να προτιμούν ρούχα που να καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα, να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, να κάνουν συχνά ντους για την απομάκρυνση του ιδρώτα, να τοποθετούν σήτες σε πόρτες και παράθυρα, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες, να κουρεύουν τακτικά το γρασίδι, τους θάμνους και τις φυλλωσιές από τις αυλές και να απομακρύνουν στάσιμα νερά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή