Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Σοχός και Ασκός με Βαγιοχώρι υπό την απειλή 1200 μεταναστών

Αποσυμφόρησης,Μόριας,Μεταφέρουν,πρόσφυγες,Βαγιοχώρι,

Σοχός και Ασκός με Βαγιοχώρι υπο την απειλή 1200 μεταναστών που προκύπτει να εγκατασταθούν στον  καταυλισμό που δημιουργήθηκε στα όρια του Δήμου Λαγκαδά και του Δήμου Βόλβης στο Βαγιοχώρι με τους κάτοικους να ανησυχούν ,χωρίς την κατάλληλη αστυνόμευση και στα όρια του Δήμου Λαγκαδά με Σοχό και Ασκό σε μικρή χιλιομετρική απόσταση .

Το Βαγιοχώρι με 40 κάτοικους και έλλειψη αστυνόμευσης με άθλιες υποδομές ο καταυλισμός θα μπορέσει να αντέξει όλους αυτούς που θέλουν να φέρουν απο την Μόρια .

Μήπως θα γίνουμε μια Νεα Ειδομένη ? Τι ενέργειες θα κάνουν οι Δήμαρχοι για αυτήν την δυσάρεστη τροπή που παίρνουν οι Δήμοι τους ?

Δείτε παρακάτω τι αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσπάθεια για αποσυμφόρηση του hot spot στη Μόρια της Μυτιλήνης ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Ήδη, οι πρώτοι 100, από τους συνολικά 2.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι θα φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, αναχώρησαν, σήμερα Παρασκευή, με το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα.

Προορισμός τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ο νέος καταυλισμός που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας περίπου 1.200 ατόμων. Ανάλογες αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων τη φορά, θα γίνονται όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας – Μεταφέρουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Στόχος είναι οι μαζικές αυτές μετακινήσεις αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, μαζί με τις άλλες μετακινήσεις ατόμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, να οδηγήσουν σε καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στον κυρίως καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και στον άτυπο καταυλισμό με σκηνές που έχει δημιουργηθεί σε κτήματα γύρω από το ΚΥΤ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή