Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Στη Βουλή το Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου Δήμου Λαγκαδά

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της διάλυσης Σύμβασης Έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου» προς τον σκοπό εξεύρεσης λύσης, ήταν και η υποβολή από τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Χήτα, της υπ’ αριθ. 6802/24-5-2021 ερώτησης ενώπιον της Ελληνικής Βουλής οπως ανάρτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Κυργιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου (της αδιαφορίας συνέχεια ή σιωπηλή παραδοχή ανεπάρκειας)

Όπως είναι γνωστό, αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης εκ μέρους μου του θέματος της διάλυσης Σύμβασης Έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου» προς τον σκοπό εξεύρεσης λύσης, ήταν και η υποβολή από τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Χήτα, της υπ’ αριθ. 6802/24-5-2021 ερώτησης ενώπιον της Ελληνικής Βουλής (σχετ. φωτο 1).
Ακολούθως, το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του, απέστειλε με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» και προς το Δήμο Λαγκαδά την με αριθ. πρωτ. 47242/24-6-2021 επιστολή (σχετ. φωτο 2), με την οποία ζητείται να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις έως τις 28-6-2021.

Εν συνεχεία, το Υπουργείο Εσωτερικών, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολή της (σχετ. φωτο 3) και σε απάντηση του ερωτήματος του Βουλευτή, ενημερώνει ότι αναμένει τις απαντήσεις σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, προκειμένου να επανέλθει εκ νέου επί του θέματος.

Τι προκύπτει λοιπόν από τα ανωτέρω; Ότι η με αριθ. πρωτ. 47242/24-6-2021 επιστολή του Υπουργείο Εσωτερικών όχι απλώς δεν απαντήθηκε μέσα την προθεσμία των τεσσάρων ημερών (έως 28-6-2021), την οποία έτασσε, αλλά δεν απαντήθηκε ούτε στις 1-9-2021, όταν το Υπουργείο εξέδωσε την με αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολή, παραμένει δε, σύμφωνα με προσωπική έρευνα που έκανα τις τελευταίες ημέρες στις Υπηρεσίες του Δήμου, αναπάντητη έως και σήμερα..

Προκύπτει όμως εύλογα το ρητορικό ερώτημα:

Πώς μπορώ να απαντήσω εγγράφως διότι υπάρχει και ο κίνδυνος να ελεγχθώ για μία Σύμβαση Έργου για την οποία έχω ομολογήσει ο ίδιος την υπαιτιότητα μου, ως προς τη διάλυσή της, αμελώ δε συστηματικά εδώ και πάνω από 1 χρόνο και μέχρι να εκκινήσουν ξανά οι εργασίες του, να πράξω τα αυτονόητα: να ασφαλτοστρώσω τις υπάρχουσες λακκούβες, ώστε να πάψει να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών μου και να μην εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.

Και τέλος πάμε στην ουσία. Όπως σωστά αναφέρεται στο σώμα της με αριθ. πρωτ. 63645/1-9-2021 επιστολής του Υπουργείου Εσωτερικών: «εποπτεία του κράτους», «πειθαρχικός έλεγχος αιρετών».

Φαίνεται λοιπόν ότι ίσως όλη αυτή η άσκηση πίεσης και κριτικής έχει οδηγήσει το συγκεκριμένο ζήτημα στα όρια πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου.

Ελπίζω και εύχομαι, έστω και υπό αυτό το καθεστώς, να δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις για το συμφέρον των δημοτών, διότι η κατάσταση με τις δημοτικές οδούς μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις έχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικότητας.

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα