Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά

ξιχνιάστηκαν περιπτώσεις παράνομων μεταφορών (60) συνολικά αλλοδαπών

Για τις παραπάνω περιπτώσεις συνελήφθησαν συνολικά (3) άτομα

Οι συντονισμένες ενέργειες και η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη τριών (3) μελών συμμοριών και στην εξιχνίαση περιπτώσεων παράνομων μεταφορών εξήντα (60) συνολικά αλλοδαπών.

Σε βάρος των τριών (3) συλληφθέντων (αλλοδαποί ηλικίας 28,18 και 30 ετών) σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης.

Ειδικότερα:

Πρωινές ώρες χθες (29-07-2018), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ο 28χρονος οδηγός του οποίου στο ύψος του χωριού Βασιλούδι εισήλθε σε αγροτικό δρόμο και αποβίβασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επτά (7) άτομα.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα εντοπίσθηκαν πέραν του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη, επιπλέον δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) ακόμη παράτυποι μετανάστες, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός που είχε αναλάβει τον ρόλο του φύλακα.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, καθώς και ότι φυλάσσονταν στο παραπάνω κτίριο έως ότου οικεία τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό για τη μεταφορά τους.

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 30χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), στο οποίο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομός Έβρου) με τελικό προορισμό διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα