Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Συνεργασία στον Τομέα της Υγείας των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνας

Συνεργασία,Τομέα,Υγείας,Δήμων Λαγκαδά,Χαλκηδόνας,

Θεσμική Συνεργασία των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνας στον Τομέα της Υγείας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Χαλκηδόνας, η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Health Care Centre” στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού διασυνοριακού προγράμματος Interreg, που έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και πρόνοιας, την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτές και την πρόληψη κινδύνων υγείας, ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Ο Δήμος μας έπειτα από την ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνας, δύο περιφερειακών Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους συνδημότες μας.
Το έργο θα υλοποιηθεί στον Δήμο Λαγκαδά μέσω της ΥΚΠΑΑΠ, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνας αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου μελλοντικά οι συνδημότες μας θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις και την εξ αποστάσεως αντιμετώπιση περιστατικών, μέσω συστήματος τηλεϊατρικής. Παράλληλα μέσω του προγράμματος “Health Care Centre”, θα αναβαθμιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός του κοινωνικού ιατρείου και του δικτύου της δράσης “Βοήθεια στο Σπίτι”, με την προοπτική οι δομές της ΥΚΠΑΑΠ να ενταχθούν σε έναν οργανισμό 24ωρης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών με τη λειτουργία κινητής μονάδας υγείας.
Στη σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και από την υπηρεσία της ΥΚΠΑΑΠ η κ. Όλγα Οικονόμου και η κ. Αλέκα Καραγεωργίου.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας Γιάννη Τσουκνιδά και την Πρόεδρο ΟΚΠΑΧ Ξένια Κιαχαγιά Παρασχάκη για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα. Τόνισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία υλοποίησης αυτού του έργου στους Δήμους Λαγκαδά και Χαλκηδόνας, δύο Δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά και πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς από τις κεντρικές δομές υγείας. «Οι συμπολίτες μας αποκτούν πλέον άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και την πρόληψη. Το πρόγραμμα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό δίκτυο προστασίας των ευπαθών ομάδων στους Δήμους μας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα