Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Σ. Αναστασιάδης : Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, έχει το δίκιο με το μέρος της»  υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ  real fm 107,1, αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.

«Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, έχει το δίκιο με το μέρος της, συμμετέχουμε στις διερευνητικές όχι κάτω από την πίεση όπλων ή τετελεσμένων στρατιωτικών αποτελεσμάτων, αλλά γιατί είναι επιλογή της Χώρας μας, γιατί έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ένα κράτος που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, « Ακούμε καθημερινά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το λέει αλλά είναι και πεποίθηση της κοινωνίας  ότι οι  προσδοκίες από τις διερευνητικές είναι χαμηλές. Όμως οι συζητήσεις αυτές είναι αναγκαίες όχι γιατί πιστεύουμε ότι θα λυθούν αυτόματα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τις δύο Χώρες, αλλά κυρίως γιατί θα βάλουμε στην άκρη την ένταση μεταξύ των δύο Χωρών που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα , που ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια από  το 1974»

 

Για τα μέτρα στήριξης  και ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων υπογράμμισε:

« Η πρώτη προτεραιότητα όπως ξέρετε για την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα αποτελούσε και αποτελεί η προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα θέσπισε και θεσπίζει μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για να στηρίξει και να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, αυτούς που πλήττονται ιδιαίτερα..» και τόνισε ότι, στη διάρκεια του 2020 εφαρμόστηκαν μέτρα που ξεπέρασαν τα 24 δισ. ευρώ και το πρώτο τρίμηνο του 2021 μπήκαν σε εφαρμογή επιπλέον μέτρα που πλησιάζουν τα 6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι, κάθε μέρα γίνονται γνωστά στην κυβέρνηση από βουλευτές και διάφορους κλάδους εργαζομένων νέες ανάγκες και η κυβέρνηση προσθέτει επιπλέον μέτρα, για να στηρίξει την κοινωνία και την αγορά.

 « Η κυβέρνηση ωστόσο δεν θα σταματήσει εδώ. Συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Υπάρχει μία σειρά νέων μέτρων όπως η παράταση μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2021 αναστολής είσπραξης για βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές , η αναστολή είσπραξης της δόσης του Φεβρουαρίου ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις, δρομολογήθηκε ο 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ προετοιμάζεται και ο 7ος  κύκλος, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο οι επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία βρίσκεται σε αναστολή και άλλες παρεμβάσεις».

 

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την  αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη είπε:

 

« Στη  Θεσσαλονίκη οι ειδικοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει ακόμη η ανάγκη για επιπλέον μέτρα.

Οι εκτιμήσεις όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη περίοδο Μάρτιο-Απρίλιο είναι πολύ ενθαρρυντικές, και θεωρούμε ότι  η κατάσταση θα είναι  πολύ καλύτερη».

 

Για την πορεία των εμβολιασμών στη Χώρα μας επεσήμανε:

 

« Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά χωρίς τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες μέρες, έχουμε ξεπεράσει τις 600.000 εμβολιασμούς που είναι περίπου το 6% του πληθυσμού και φαίνεται ότι ο στόχος του 1,5 εκατ. στα τέλη Μαρτίου είναι εφικτός και  θα τον υπερβούμε, δεδομένου ότι στην αγορά μπαίνει και τέταρτο εμβόλιο αυτό της JOHNSON & JOHNSON που από τις αρχές Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο, άρα θα υπάρχει επάρκεια.

Η όποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς δεν έχει σχέση με την προετοιμασία και τα  κέντρα εμβολιασμών στη Χώρα μας αλλά με την καθυστέρηση στην προμήθεια των εμβολίων»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή