Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 27/03/2023

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά για την επόμενη ημέρα

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ
Σε μια δύσκολη μέρα σαν την σημερινή οφείλουμε όλοι μας να κοιτάξουμε μπροστά. Ας μου επιτρέψουν οι συνδημότες και συνδημότισσες μου τις επόμενες γραμμές να τις απευθύνω αποκλειστικά και μόνο στους συμπολίτες μου στην πόλη του Λαγκαδά, όπου έχουμε ζήσει εγω και η οικογένεια μου όλη μας την ζωή.

Αυτήν την πόλη, τον Λαγκαδά, που όλοι μαζί προσπαθούμε καθημερινά να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής.
Αυτή την πόλη που έχω την τιμή να ειμαι δήμαρχος πάνω από 12 χρόνια και θα την παραδόσω στην επόμενη δημοτική αρχή με 3 νέα σχολεία, με ενα νέο γυμνάσιο έτοιμο προς δημοπράτηση, με αναπλασμένη την οδό Λουτρων, με ιδιόκτητο κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών 4 ορόφων, με σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, με ολοκληρωμένες όλες τις υποδομές στην επέκταση της, με δίκτυο φυσικού αερίου, με περιβαλλοντικό πάρκο έτοιμο για εγκαίνια στο στρατόπεδο, με τον κόμβο των Λουτρών της Εγνατίας Οδού να δημοπρατείται τον Ιανουάριο.
Ας μιλήσουμε για την πόλη μας και για ενα απο τα σημαντικά σημεία αναφοράς της το Μπίλλειο Πνευματικό Κεντρο. Αυτό όπου η δική μας διοίκηση κατά 60% ολοκλήρωσε το 2009 με εργολαβία 1.500.000€. Αυτό το κτίριο που η υπόλοιπη μελέτη ολοκλήρωσης του ειναι προς έγκριση στην Τεχνική Υπηρεσία και ήδη ο Δημος μας εχει εξασφαλίσει ενα σημαντικό ποσό απο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Fyrom για την ολοκλήρωση του.
Δυστυχώς, κάποιοι σήμερα αντί να ασχοληθούν με το δάσος ανακάλυψαν το δέντρο. Τους αφήνουμε να απολαύσουν την στιγμή βυθισμένοι στην εσωστρέφεια τους και στην ψευδαίσθηση ότι τα κατάφεραν.
Εμείς, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία, που όλα αυτά τα χρόνια αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, που ως μέσοι άνθρωποι με κοινή λογική αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των παιδιών μας και δεν ζούμε μέσα στην ουτοπία σήμερα είμαστε σοκαρισμένοι απο τον βανδαλισμό αλλά και πεισμωμένοι.
Δεν μοιρολατρούμε, κοιτάμε μπροστά και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Θα καταφέρουμε πολυ σύντομα να λειτουργήσουμε το Μπίλλειο ξανά.
Θα ανακαλύψουμε τους δράστες αυτού του εγκληματικού βανδαλισμού, αυτούς που χθες το βράδυ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και έβαλαν φωτιά στον πνεύμονα πολιτισμού της πόλης μας.
Δίνουμε όλοι μαζι ενα μήνυμα : ότι στην φιλήσυχη κοινωνία μας τέτοιες πράξεις ειναι καταδικαστέες και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.
Σας ευχαριστώ προσωπικά τον καθένα απο εσας για τα άπειρα τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης σήμερα. Μας δυναμώνουν να ξεπεράσουμε το σημερινό σοκ και απο αύριο με θετική ενέργεια να αναζητήσουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να λειτουργήσει το δυνατόν συντομότερο το Πολιτιστικό μας Κέντρο
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα