Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 05/06/2023

Το προσωπικό τάμα του νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά

Εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα στη Μεγαλόχαρη χοροστάτησε στον Εσπερινό και ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, επί τη εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφάνους Δαρζέντα εκ του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου πολιούχου Αθηνών και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΟΜΦΕΑ .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων ο οποίος αναφέρθηκε διαχρονικά στην προστασία και τη σκέπη της Παναγίας στο Γένος μας στις δύσκολες και σκληρές συνθήκες του πολέμου του 1940, στις επανειλημμένες εμφανίσεις της Παναγίας μας στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας ενισχύοντας τον στρατό μας.

Αναφέρθηκε στον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ τον Αύγουστο του 1940 αλλά και για την προσφορά του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου στον αγώνα του Έθνους κατά των Ιταλών διαβιβάζοντας όλα τα αναθήματα και τιμαλφή αντικείμενα και κοσμήματα της αγίας Εικόνος και όσα διέθετε το αποθεματικό ταμείο για τις ανάγκες του πολέμου.

Τόνισε ότι θα πρέπει να φυλάξουμε την ενότητά μας ως Έθνος, την πίστη μας στον Θεό, την ευλάβειά μας στην Παναγία και την αγάπη μας στην πατρίδα και κατέληξε ότι εάν θέλουμε να ευημερήσουμε πρέπει να σεβαστούμε την Ιστορία μας, τα αιώνια ιδανικά και ιδεώδη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μα και να αναβαπτισθούμε στα νάματα των αξιών που μας χάρισε το έπος του ’40.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Πλάτωνα εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’, τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία και ιερουργία του στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και του ευχήθηκε για την εκλογή του στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης καλή και ανέφελη Αρχιερατεία.

Συμμετείχαν, η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως με τους Διευθυντές, τους Δασκάλους, τους Καθηγητές και τους γονείς, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού και ευλαβείς Χριστιανοί τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ» και κατέθεσαν στεφάνια η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου και ο Λιμενάρχης Τήνου.

Ακολούθως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά κ Πλάτωνα στο μνημείο Τηνίων πεσόντων στην πλατεία Ελευθερίας συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου και κατετέθησαν στεφάνια από την Έπαρχο, τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου και τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Παρέστησαν και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Τήνου-Νάξου κ. Ιωσήφ και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών κ. Νικόλαος.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων στην παραλιακή οδό της πόλεως Τήνου ενώ ερρίφθησαν τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το κανονάκι της «ΕΛΛΗΣ».

Τιμές απέδωσε το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-219.

Φωτογραφίες: (Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού)

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Πρόσληψη πέντε ατόμων στον Δήμο Λαγκαδά

Πρόσληψη πέντε ατόμων στον Δήμο Λαγκαδά για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας την αντιπυρική περίοδο Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,