Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 21/09/2023

Υπογράφηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Σταυρού και Βρασνών Δήμου Βόλβης

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στις τουριστικές περιοχές Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης .

Ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας παραβρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για ένα από τα πιο σημαντικά έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των οικισμών του Σταυρού και των Βρασνών.

Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό (εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων) της περιοχής, έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΠΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ (10,5 εκ. ευρώ με ΦΠΑ).

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης, Χρήστος Γκολιδάκης (ως κύριος του έργου), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ Θωμάς Βράνος (ως φορέας κατασκευής) και ο επικεφαλής της αναδόχου κοινοπραξίας.

Ο κ. Λιάμας επισήμανε: «Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του.

Έχουμε κατασκευάσει 55 χλμ. αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή και έξι αντλιοστάσια, προϋπολογισμού 14,5 εκ. ευρώ, όμως για να λειτουργήσει η ορθή διαχείριση των λυμάτων, πρέπει να ολοκληρωθεί κι ο βιολογικός καθαρισμός. Σε 18 μήνες θα έχει κατασκευαστεί ο βιολογικός και θα αρχίσει αμέσως η δοκιμαστική λειτουργία του, απαλλάσσοντας
την περιοχή από ένα μεγάλο πρόβλημα.

Εδώ και δεκαετίες υφίσταται η ανάγκη για μια τέτοια υποδομή, σε μια τουριστική περιοχή, που με τη λειτουργία της θα
αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Ουσιαστικά αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες στον Δήμο μας, κάνουμε πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν, ενισχύουμε την τοπική οικονομία και κυρίως προστατεύουμε το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας ακόμη πιο καθαρούς και ασφαλείς οικισμούς και ακτές».

Όπως τόνισε ο κ. Βράνος, «ο Σταυρός και τα Βρασνά αποτελούν δυο από τις πιο σημαντικές τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και η αξία ενός βιολογικού καθαρισμού είναι αυτονόητη.

Με τη λειτουργία του έργου, αφενός θα αναβαθμιστεί τουριστικά η περιοχή και θα γίνει πιο ελκυστική, αφετέρου θα
βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του περιβάλλοντος και θα ενισχυθεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023 κι έτσι θα δοθεί επιτέλους μια σύγχρονη λύση στην κατεύθυνση της ορθής διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής».

Το έργο «Κατασκευή και Λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης» δημοπρατήθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 κι από το διαγωνισμό ανάδοχος αναδείχτηκε η «Ένωση Μηχανική
Περιβάλλοντος ΑΕ – Κατασκευή ΑΤΕ».

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων είναι ένα έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας για την περιοχή, θα κατασκευαστεί στη θέση «Μάλαμα Πηγάδι» ανάντη της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και αποτελεί το τελευταίο στάδιο υλοποίησης του συνολικού έργου «Μελέτη και Κατασκευή Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης, Αντλιοστασίων Καταθλιπτικών Αγωγών και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Οικισμών
Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης».

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του συνόλου των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης των Λυμάτων έχει οριστεί σε 18 μήνες και μαζί με την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται και διετής κανονική λειτουργία, μετά το πέρας δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Κλειστά τα σχολεία σε Καλίνδοια και Ζαγκλιβέρι Δήμου Λαγκαδά

Oι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Καλλινδοίων, Κοινότητα Ζαγκλιβερίου, λόγω Τοπικής Θρησκευτικής Εορτής προς τιμήν της Αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ακυλίνης εκ Ζαγκλιβερίου,