Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Χρ. Σταϊκούρας: Mέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

komision εllada LIVE

Ίση μεταχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αναφορικά με τους νέους στόχους που θα τεθούν για τα πλεονάσματα και εξαίρεση των όποιων παρεμβάσεων υπάρξουν λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού από τον υπολογισμό τους είναι οι βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στο αυριανό Eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τις δικές της προτάσεις αναφορικά με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα εστιάζοντας σε τρεις τομείς:

Ενίσχυση της δημόσιας υγείας
Παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας με ακόμα 70 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών. Μάλιστα εκτιμάται, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το πρόσθετο ποσό για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

Στήριξη των επιχειρήσεων

Στο ζήτημα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του 92.000 επιχειρήσεις οι οποίες διακόπτουν τη δραστηριότητα τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, έχουν τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, σε αρχικό στάδιο για τέσσερις μήνες για τις φορολογικές υποχρεώσεις και για τρεις μήνες για τις ασφαλιστικές με δυνατότητα επέκτασης. Παράλληλα, σχετικές προβλέψεις υπάρχουν και για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Έρχονται παρεμβάσεις για υποχρεώσεις προς τις τράπεζες

Σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+3,44% αλλά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, εξετάζονται πρωτοβουλίες για αναστολή καταβολής τοκοχρεολυσίων αλλά και δόσεων ρυθμίσεων δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ωστόσο ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς όπως είπε είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσουν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ολοκληρωμένο σύστημα στήριξης εργαζομένων

Προχωρά η νομοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος στήριξης 390.000 εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία εξαιτίας της αναστολής καταβολής μισθών από τις επιχειρήσεις για τις οποίες απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία τους

Αυτό το σύστημα θα περιλαμβάνει:

την οικονομική ενίσχυση (αποζημίωση ειδικού σκοπού, έκτακτο επίδομα)
τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και
την ενίσχυση των δεξιοτήτων από απόσταση.
Με τηλεδιάσκεψη το αυριανό Eurogroup

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, η αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα συνέλθει με τηλεδιάσκεψη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και θα είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του στην οικονομία.

«Η Ευρώπη λαμβάνει τολμηρά βήματα για να ανταποκριθεί στις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης…. Αυτή η αίσθηση του επείγοντος και η συντονισμένη προσπάθεια είναι πρωτοφανής στην Ευρωζώνη. Το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής πολιτικής δράσης εναπόκειται στις πρωτεύουσες, αλλά θα καθοδηγήσω την ομάδα μας να συμφωνήσει σε μια συνολική και συντονισμένη ανταπόκριση επί της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. σε αυτή την κρίση για την υγεία» αναφέρει ο Μάριο Σεντένο.

naftemporiki.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή