Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Άμεση αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίο

«Άμεση αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ζητά ο Δ.Βαρτζόπουλος»

Στην επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα  Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τίτλο «Μικροβίωμα ο ρόλος του στην Υγεία και τη Νόσο» παρευρέθη ο Βουλευτής Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής δήλωσε, ότι η δημιουργία μια ενιαίας τρίτης βαθμίδας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, δημιουργεί κατ´ αρχήν προκλήσεις βελτίωσης και μπορεί, να καταστεί παράγων προόδου. Αρκεί, να υπάρχει σαφής πρόβλεψη επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως και σαφής τρόπος εισαγωγής.

Τόνισε, ότι για την τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει, να υπάρξει άμεσος και ειδικός δίαυλος εισόδου στην τριτοβάθμια από την δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευσή, από τα ΕΠΑΛ δηλαδή. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος, να αναβαθμισθεί ουσιαστικά η τεχνική εκπαίδευση και να αποτελέσει πρώτη επιλογή των μαθητών από πολύ νωρίς, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Ακολούθως ο κ. Βαρτζόπουλος είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με εκπροσώπους των καθηγητών, των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και των φοιτητών του πανεπιστημίου. Το άμεσο συμπέρασμα ήταν η αδυναμία του σημερινού τρόπου Διοίκησης, να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και ιδιόρρυθμες απαιτήσεις της νέας εποχής. Ο βουλευτής δεσμεύθηκε, να ζητήσει άμεσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αλλαγή του τρόπου σύστασης και συγκρότησης της Διοικούσης Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα