Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Έτσι θα φτιάξετε μόνοι σας αντισηπτικό gel

antisiptiko live lagadas

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τη ζωή μας. Μένουμε σπίτι και βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε όλα όσα δεν προλαβαίναμε τόσο καιρό. Επιτρέπεται να βγαίνουμε για να πάμε στο super market και το φαρμακείο.

Αν και εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα μιας και τα περισσότερο προϊόντα δεν υπάρχουν πλέον στα ράφια με πρώτα και καλύτερα τα αντισηπτικά χεριών. Ναι, το βασικότερο μέλημα είναι να πλένουμε και να απολυμαίνουμε καλά τα χέρια μας. Και το αντισηπτικό είναι εξίσου σημαντικό με το σαπούνι.

Τι κι αν σας τελείωσε το αντισηπτικό gel και δεν βρίσκετε πουθενά; Θα φτιάξετε το καλύτερο μόνες σας.

Θα χρειαστείτε: 1 κούπα οινόπνευμα 95Ο, 1/3 κούπας aloe vera σε μορφή gel, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree και άλλες τόσες δεντρολίβανο. Αν δεν έχετε καινούργιο μπουκάλι με αντλία, μπορείτε να καθαρίσετε πάρα πολύ καλά εκείνο που σας έχει τελειώσει και να το χρησιμοποιήσετε. Και τέλος ένα χωνί ώστε να βάλετε μέσα στο μπουκάλι το αντισηπτικό.

Πως θα το φτιάξετε: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε το οινόπνευμα με την aloe vera και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τα έλαια. Ανακατεύετε και πάλι μέχρι να “δέσει” το gel. Αν είναι πολύ πηχτό μπορείτε να βάλετε μικρή ποσότητα νερού. Το αντισηπτικό σας gel είναι έτοιμο για χρήση.

Καλό είναι να μην παρασκευάζετε μεγάλες ποσότητες. Άλλωστε η διαδικασία είναι πανεύκολη και χρειάζονται λίγα μόλις λεπτά για να το φτιάξετε.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα