Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη Μονή Εμμαούς

Αθώοι,κατηγορούμενοι,Μονή Εμμαούς,Λαγκαδά,

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη Μονή Εμμαούς  Λαγκαδά .

Γράφει ο Αντώνης Μακατούνης για το orthodoxia news

Αθώοι κρίθηκαν πριν από λίγο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης άπαντες οι κατηγορούμενοι (μοναχοί – λαϊκοί) για την υπόθεση της Μονής Εμμαούς Θεσσαλονίκης. Μετά από μία ενδελεχή και πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχτηκαν οι αποδιδόμενες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και ομόφωνα απάλλαξε τους κατηγορουμένους. Ομοίως αθωωτική ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως.

Θυμίζουμε ότι οι αποκαλούμενες από τα ΜΜΕ «ιερές μπίζνες» της Μονής Εμμαούς απασχόλησαν επί μακρόν την επικαιρότητα και αναφέρονταν σε υποτιθέμενες απάτες, μέσω λήψεων τραπεζικών δανείων, τα χρήματα των οποίων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, κατηγορήθηκαν ότι υπεξαίρεσαν μοναχοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μονής.

Τελικά όλα κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος, τίποτε δεν αποδείχτηκε φέρνοντας στη μνήμη ανάλογες περιπτώσεις ιερών μονών που κατηγορήθηκαν αδίκως.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει για πολλά χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ πολλά είχαν γραφτεί στον τύπο γύρω από το εν λόγω θέμα.

Τελικά η αθωωτική απόφασή της ήταν λυτρωτική για όλους τους εμπλεκομένους που «φώναζαν» τόσα χρόνια για την αθωότητά τους.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα