Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Ανέγερση διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΝΕΘ και ΣΥΠΠΑΖΑΘ για την ανέγερση διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Λάκκωμα Προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων  ζώων στο Λάκκωμα .

Υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός ΟΤΑ (ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ), Θωμάς Βράνος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), Αντώνης Ζαβέρκος, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΘ, Χαράλαμπου Αϊβαζίδη.

Το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα ανεγερθεί στο Λάκκωμα του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και ίδιους πόρους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Βράνος, “η ΑΝΕΘ θα υποστηρίξει τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ώστε επιτέλους να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και αξιοπρεπής χώρος για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης, και να δοθεί έτσι λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι πολίτες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε συνολικά 2,2 εκ. ευρώ. Ως ΑΝΕΘ αναλάβαμε να υποστηρίξουμε την ορθή προετοιμασία του έργου, από τη μελετητική ωρίμανση και την ανάθεση, μέχρι την εποπτεία και την επίβλεψη, ώστε μέσα σε δυο χρόνια να έχουμε επιτέλους στην περιοχή μας έναν χώρο αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδέσποτων και να πάψουν ‘τριτοκοσμικά’ φαινόμενα, με επιθέσεις σε πολίτες, με αγέλες αδέσποτων σε πολλές τοπικές κοινότητες ακόμη και σε πυκνοδομημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης και με ταλαιπωρημένα και κακοποιημένα ζώα στις γειτονιές.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, που με υπευθυνότητα ανέλαβε την υλοποίηση ενός έργου, που θεωρώ ότι θα αλλάξει τη νοοτροπία της κοινωνίας μας απέναντι στα αδέσποτα, αλλά θα παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους Δήμους, που σήμερα αδυνατούν να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα”.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαβέρκος επισήμανε ότι “με το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων επιχειρούμε να δώσουμε απάντηση στην πράξη σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα έργο κοινωνικό και προστασίας της δημόσιας υγείας, υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και ένα έργο που προστατεύει τα ίδια τα αδέσποτα, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις έχει προβλεφθεί η λειτουργία αποτεφρωτήρα για την ορθή διαχείριση των νεκρών ζώων. Σε συνεργασία με την ΑΝΕΘ μπορούμε επιτέλους και στη Θεσσαλονίκη να εφαρμόσουμε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα αδέσποτα κι αυτό αποτελεί μια σημαντική πρόοδο για την κοινωνία μας συνολικά”.

Το καταφύγιο θα ανεγερθεί σε περιοχή του Λακκώματος και οι εγκαταστάσεις του θα καταλαμβάνουν συνολική δομημένη επιφάνεια 1.850 τ.μ. Σε αυτή περιλαμβάνονται τα γραφεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, το ενδιαίτημα των ζώων, κυνοκομείο και αποτεφρωτήρας.

Το ακίνητο όπου θα κατασκευαστεί το καταφύγιο έχει εμβαδόν 33.000 τ.μ. και βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλλικράτειας.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με κυκλοφοριακές οδεύσεις, περίφραξη, χώρους στάθμευσης κτλ.

Συνολικά θα κατασκευαστούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την περισυλλογή, περίθαλψη, στέγαση, επανένταξη αδέσποτων
ζώων, καθώς και γραφείου διοίκησης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή