Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Αναλυτικά τα κρούσματα COVID-19 σε όλους τους Δήμους Θεσσαλονίκης

Μειώθηκαν σε όλους τους δήμους τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες. Τυχόν εξάρσεις αναμένεται να είναι πρόσκαιρες λόγω άρσης περιορισμών και Πάσχα

Μειωμένα είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, δείχνοντας μια τάση αποκλιμάκωσης, την ώρα που έχουν ανοίξει πολλές δραστηριότητες.

Εκείνο που φοβίζει τους 14 δημάρχους της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσαν στη Voria.gr, στην εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις όχι από το άνοιγμα της εστίασης, αλλά κυρίως από τη χαλάρωση την πασχαλινή και μεταπασχαλινή περίοδο. Επίσης, άλλο ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στην πράξη είναι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων, οι οποίες θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Τη συνολική εικόνα θα την έχουμε τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο η μείωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων σε όλους τους δήμους εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, είναι ενθαρρυντική και δείχνει ότι λειτουργούν και τα πολλά τεστ που συνεχίζουν να γίνονται και οι εμβολιασμοί.

Ακόμη πιο αισιόδοξο μήνυμα εκπέμπει η μείωση των νοσηλειών συνολικά και σχεδόν στο σύνολο των δήμων, που έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία των νοσοκομείων, αποφορτίζοντας έστω και με αργούς ρυθμούς τις μονάδες εντατικής θεραπείας και το σύστημα υγείας.

Τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης έχουν την εξής εικόνα:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Μειωμένα και μάλιστα σημαντικά είναι τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 71 από 87 την προηγούμενη εβδομάδα και 21 είναι οι νοσηλευόμενοι. Στον δήμο έχουν γίνει πάνω από 18.000 τεστ στον πληθυσμό και 82 φορές συνεργεία πραγματοποιήσαν τεστ (από 220 κατά μέσο όρο). Η δημοτική αρχή επένδυσε στα τεστ στη λογική ότι «τα εμβόλια και τα τεστ σώζουν τον κόσμο», όπως είπε ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου. Με τα πολλά τεστ εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί και περιορίζεται δραστικά η διασπορά. Χτες τεστ έγιναν στη Μενεμένη, σήμερα και αύριο στους Αμπελόκηπους.

Βόλβης

Στα 16 έπεσαν πλέον τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή με μόλις πέντε νοσηλείες. Οι γιορτές μπορεί να φοβίζουν, όπως τόνισε ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, ωστόσο ο δήμος παρέμεινε σε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών σε όλη τη διάρκεια του τρίτου κύματος.

Δέλτα

Μειώθηκαν τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Δέλτα. Τα ενεργά κρούσματα πλέον είναι 112 από τα οποία 32 σε νοσοκομείο. Ο δήμος εμφανίζει βελτίωση στα επιδημιολογικά στοιχεία, παρότι έχει την ιδιαιτερότητα να δέχεται διαρκώς πολύ κόσμο εκτός δήμου σε ημερήσια βάση. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, «καθημερινά στο δήμο έρχονται περίπου 150.000 εργαζόμενοι και προμηθευτές, οπότε έχουμε αυξημένες πιθανότητες διασποράς. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η πανδημία εξελίσσεται θετικά πλέον».

Θερμαϊκού

Αποκλιμάκωση της πανδημίας στην περιοχή δείχνει το ενημερωτικό του ΕΟΔΥ και στον δήμο Θερμαϊκού. Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, υπογράμμισε ότι χρειάζεται ακόμη προσοχή μέχρι να επιτευχθεί ακόμη μικρότερος αριθμός ενεργών κρουσμάτων και να μη χαλαρώσουμε ακόμη. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 71 από 81 την προηγούμενη και οι νοσηλευόμενοι 28.

Θέρμης

Θετική η εξέλιξη στον δήμο Θέρμης. Η μείωση στα ενεργά κρούσματα είναι σημαντική. Από τα 111 της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έπεσαν στα 87, με τους νοσηλευόμενους να εμφανίζουν σταθερότητα, καθώς από 24 είναι πλέον 28.

Θεσσαλονίκης

Σταθερά βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί τα κρούσματα να παρέμειναν σχεδόν σταθερά (1.407 από 1.398 την προηγούμενη εβδομάδα), αλλά καταγράφηκαν 20 λιγότεροι νοσηλευόμενοι σε μια εβδομάδα. Από 444 άτομα που ήταν σε νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον είναι 424.

Εστίαση, γιορτές και σχολεία ανησυχούν τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πλην όμως η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και τα πολλά τεστ, λειτουργούν θετικά και τα μηνύματα για το επόμενο διάστημα είναι θετικά, παρότι αναμένεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση, λόγω της άρσης των περιορισμών. Ο κόσμος πλέον κυκλοφορεί ελεύθερα και τα κεντρικά σημεία του δήμου δέχονται πολύ κόσμο και εκτός κέντρου (σε παραλία, αγορά κτλ.), κάτι που είναι εμφανές πλέον καθημερινά στην κίνηση στους δρόμους.

Καλαμαριάς

Καλύτερα πήγαν τα πράγματα και στην Καλαμαριά αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 94 και είναι λιγότερα από όλο το προηγούμενο διάστημα. Σταθεροί λίγο πάνω από τους 20 παραμένουν οι νοσηλευόμενοι. Ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισήμανε ότι πρέπει να διατηρηθεί αυτή η πορεία κι αυτό θα επιτευχθεί με τη συνέχιση των τεστ στον πληθυσμό και την αύξηση των εμβολιασμών.

Κορδελιού – Ευόσμου

Καλύτερη επιδημιολογική εικόνα εμφανίζει και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι μειωμένα σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, στα 150, όπως και οι νοσηλείες, που παραμένουν όμως στις 50.

Λαγκαδά

Μειωμένα είναι τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Λαγκαδά. Πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 111 και 36 οι νοσηλείες, δείγμα της αποκλιμάκωσης που σταδιακά επιτυγχάνεται στην περιοχή. Ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης, τόνισε ότι η πτωτική πορεία πρέπει να συνεχιστεί και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας, μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός πολιτών.

Νεάπολης – Συκεών

Σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα είναι ο δήμος Νεάπολης – Συκεών. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, αποδίδει την αποκλιμάκωση στα πολλά τεστ, που εντοπίζουν τους ασυμπτωματικούς και περιορίζεται η διασπορά, αλλά και στον εμβολιασμό, που πρέπει, όπως τόνισε να πάει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι μειωμένα στα 90 και από αυτά οι νοσηλείες είναι 31.

Παύλου Μελά

Βελτιωμένη η εικόνα τόσο στα κρούσματα, όσο και στις νοσηλείες στον δήμο Παύλου Μελά. Τα ενεργά κρούσματα είναι 147 από 151 και οι νοσηλείες 44 από 53. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και αναμένει διψήφιο νούμερο στα ενεργά κρούσματα το συντομότερο.

Πυλαίας – Χορτιάτη

Καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν περιοριστεί πλέον στα 90, εκ των οποίων μόλις 16 είναι σε νοσοκομείο. Η περιοχή δείχνει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες εβδομάδες και η πορεία φαίνεται να είναι θετική.

Χαλκηδόνος

Σημαντική είναι η μείωση στα ενεργά κρούσματα στο δήμο Χαλκηδόνας. Ο δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δηλώνει ότι η συνέχιση των τεστ και οι εμβολιασμοί φαίνεται να έχουν θετικό αποτέλεσμα, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις από την πασχαλινή περίοδο. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 133 από 185 πριν από 15 μέρες, ενώ 45 άτομα είναι σε νοσηλεία.

Ωραιοκάστρου

Σταθερά μειωμένος είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι 71 και οι νοσηλείες 22. Ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, θεωρεί την εξέλιξη θετική και περιμένει το επόμενο διάστημα να μειωθούν οι δείκτες περαιτέρω.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-veltiomeni-i-ikona-tis-pandimias—ta-stichia-gia-tous-14-dimous

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα