Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Αναμένουμε έξαρση του κορωνοϊού μπορεί να νοσήσει το 5%-15% του πληθυσμού

Την έξαρση του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες αναμένουν οι ελληνικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τσιόδρας: Αναμένουμε έξαρση του κορωνοϊού, αλλά δεν χρειάζεται πανικός -Μπορεί να νοσήσει το 5%-15% του πληθυσμού

Την έξαρση του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες αναμένουν οι ελληνικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αλλάζει ο χάρτης των χωρών κάθε μέρα και πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία. Περιμένουμε περισσότερες περιπτώσεις της νόσου, από χώρες τις οποίες δεν αναφέρονται. Σας το είπα καθαρά στις δηλώσεις που έκανα προηγουμένως», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Περιμένουμε επέκταση των επιδημιών αυτών στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Από κάποια στιγμή και μετά θα το χειριζόμαστε σαν μια περίπτωση. Γινόμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στο θέμα των χωρών και περισσότερο ευαίσθητοι στα θέματα ατομικής προστασίας της υγείας μας και προφύλαξης των διπλανών μας με τα μέτρα υγιεινής και της απομόνωσης στο σπίτι μας. Πλησιάζουμε σε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε πάρα πολύ κοντά. Ήδη το κάνουμε στις περιοχές της Αμαλιάδας», πρόσθεσε.

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Μπορεί να νοσήσει το 5% ή και το 15% του πληθυσμού αλλά όχι το 75%!

Απαντώντας σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού εκτίμησε ότι μπορεί να νοσήσει το 15% του πληθυσμού, ενώ προχώρησε σε σύγκριση με την γρίπη, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν χρειάζεται πανικός «Το ξανατονίζω, η επιδημία του φόβου και του πανικού είναι χειρότερη από τον ιό αυτό και τα 21 κρούσματα ή 31 κρούσματα ή 1000 κρούσματα. Υπολογίζεται ότι 5% με 15% του πληθυσμού προσβάλλεται κάθε χρόνο από τη γρίπη. Ξέρετε πόσο είναι αυτό; Είναι 1.500.000 άνθρωποι. Το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό;», ανέφερε.

«Θέλει λοιπόν πάρα πολλή προσοχή ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τον ιό αυτό. Πόσοι θα προσβληθούν; Έ, όχι δεν θα είναι 70% συγγνώμη. Και μόνο τα μέτρα τα απλά που σας είπα… μην βιάζεστε όλοι θα απαντήσω σε όλους, περιμένετε. Βλέπω εδώ πέρα πετιούνται χέρια, εσείς έχετε πιο πανικό από εμένα. Εγώ δεν έχω. Γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Έτσι πρέπει, σας παρακαλώ λοιπόν, αυτό είναι πανικός. Αυτό το χέρι είναι πανικός. Ηρεμία», σύστησε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν θα κολλήσει το 75% του πληθυσμού», ξεκαθάρισε για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε: «Στο μέλλον προοπτικά σε ένα, δυο, τρία χρόνια ναι, μπορεί ενδεχομένως να κολλήσουν όλοι. Όπως κολλάμε από τη γρίπη. Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ένα ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς, ότι μπορεί να φτάσουμε το 10%, το 15% του πληθυσμού, μπορεί να είναι και πολύ λιγότερο, μπορεί να είναι το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί παραπάνω την επόμενη χρονιά το χειμώνα, που ευνοεί τη μετάδοση τέτοιων ιών. Άρα μην προεξοφλούμε την αποτυχία όλων των συστημάτων και την ανάγκη τρομερών περιοριστικών μέτρων. Θέλει πάρα πολλή προσοχή να είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε αυτά τα νούμερα».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του Σωτήρη Τσιόδρα σε μορφή PDF.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tsiodras-perimenoyme-epektasi-ton-epidimion

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα