Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Αναστασιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις διαδηλώσεις

Την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από τις διαδηλώσεις ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό City International 106.1 fm , στην εκπομπή « Διαφορετική Οπτική» με τον Κώστα Παντελάτο.

« Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι ομάδες υποκινούνται και στηρίζονται από συγκεκριμένους χώρους…. όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπουν τη νεολαία τους να κατέβει σε διαδηλώσεις για διάφορους λόγους….χωρίς να υπολογίζουν τη ζωή των ανθρώπων και όταν αυτό γίνεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού, είναι πράξη ανευθυνότητας , που θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Για την ενδεχόμενη χαλάρωση μέτρων και ότι το τελευταίο διάστημα η κοινωνία δεν τηρεί τα μέτρα τόνισε:

« Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε μία χαλάρωση της κοινωνίας , και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Αυτό ως ένα βαθμό είναι κατανοητό και υπάρχει εξήγηση, διότι είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα εγκλεισμού, ο κόσμος και η κοινωνία κουράστηκε, είναι φυσιολογική εξέλιξη αυτή . Έχει όμως τις επιπτώσεις της, αφού πολλαπλασιάζει τη διασπορά του ιού, και τα προβλήματα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά» και πρόσθεσε,

« Νομίζω ότι η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής, ορθώς πράττει και μιλά για χαλάρωση των μέτρων και σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Διότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, το ποσοστό ανοσίας μεγαλώνει, οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες , μπορεί το σύστημα υγείας να δέχεται μία πίεση, αλλά πιστεύω ότι αυτό γρήγορα θα εκτονωθεί»

Για το εμβόλιο της astrazeneca σημείωσε:

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόφαση της αναστολής.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εξέτασε χθες εκ νέου το θέμα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να συσχετίζει τα θρομβοεμβολικά επεισόδια με το εμβόλιο και συνέστησε τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Προσωπικά με όσους γιατρούς ειδικούς μίλησα, θεωρούν ότι είναι υπερβολική η απόφαση ορισμένων Χωρών να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου, για να ελέγξουν εάν οι περιπτώσεις θρομβώσεων που έχουν προκύψει έχουν σχέση με το εμβόλιο»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα