Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Tο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο και έχει εκφραστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται σταθερά στην πόλη, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα την επισκέπτεται ανά μήνα.

Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Radio North 98.0 και στους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη.

Σε ερώτηση για τον νέο ΕΦΚΑ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Οι πολιτικές μας έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό ψηφίστηκε και αποτελεί νόμο του κράτους ένα θεσμικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Μία τολμηρή μεταρρύθμιση που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 6.500.000 ασφαλισμένων.

Εδώ και χρόνια τα μισά παράπονα για το δημόσιο προς τον Συνήγορο του Πολίτη αφορούν τον ΕΦΚΑ. Δεν έπρεπε να αλλάξει αυτό;

Έγιναν βήματα με την επίσπευση στην απονομή συντάξεων και τη λειτουργία του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης 1555 αλλά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να πάμε παραπέρα. Η μεταρρύθμιση έχει στόχο να μειώσει τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ προς όφελος του πολίτη».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερήλικων ομογενών, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Από το 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος 4387 για να πάρει πλήρη σύνταξη ένας ομογενής από τη Βόρεια Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση θα πρέπει να έχει 40 έτη μόνιμη και νόμιμη διαμονή στη χώρα. Δεν βγαίνει η αριθμητική.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη αλλά δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί γιατί βρίσκεται στο ελεγκτικό.

Στην παρέμβαση που έκανα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ αναφέρθηκα στην ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα αυτό και ζήτησα τα 30 χρόνια που ορίζει η τροπολογία να μειωθούν στα 20. Ίσως πρέπει να το δούμε καλύτερα, να το βελτιώσουμε περισσότερο.

Δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι η τροπολογία σύντομα θα κατατεθεί και είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθει σύντομα γιατί είναι και δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού».

Τέλος σε ερώτηση για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Ο κ. Κύρτσος το τελευταίο διάστημα με αναρτήσεις του δυσφημούσε τη χώρα, αμφισβητούσε αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και με τη στάση του πρόσβαλε όλους εκείνους που τον ψήφισαν και τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα περίμενα να υπήρχε διαγραφή και νωρίτερα. Δεν ήταν στάση αυτή ανθρώπου που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή