Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Απάντηση του Γιάννη Ταχματζιδη στην Νίκη Ανδρεάδου για τα Λουτρά

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την ανάρτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κυρίας Νίκης Ανδρεάδου όσον αφορά τη λειτουργία των Λουτρών Λαγκαδά.

Έκπληξη γιατί φαίνεται να αγνοεί βασικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών
Λαγκαδά και απορία, καθώς η άγνοιά της δεν δικαιολογείται ενώ θήτευσε στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι «επιχορηγήσεις» οι οποίες επικαλείται η κυρία Ανδρεάδου δεν είναι απέλπιδες κινήσεις του δήμου για να σώσει τα λουτρά όπως η ίδια πιστεύει, αλλά υποχρέωση του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν την υποστήριξη Δημοτικών Επιχειρήσεων εν μέσω κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα όπως προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η επιχορήγηση από τους μετόχους δήμους των δημοτικών επιχειρήσεων, των οποίων η δραστηριότητα ανεστάλη για λόγους αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η επιχορήγηση που μάλιστα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών που ανακύπτουν κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας και για όσο χρόνο αυτή διαρκεί. Να σημειώσουμε εδώ ότι η επιχείρηση ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της αν και λειτουργεί στο 50%.

Αναφορικά με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά δεν το παρουσιάζει ως τεράστια επιτυχία, αφού εκ των πραγμάτων αποτελεί κάτι τέτοιο.

Όταν η παρούσα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία, το ξενοδοχείο και οι πισίνες ήταν σφραγισμένα λόγω απουσίας του Ειδικού Σήματος, ενώ
παραλάβαμε έγγραφο για την επικείμενη σφράγιση των λουτρικών εγκαταστάσεων. Ελάχιστες λουτροπόλεις είχαν μέχρι τότε Ειδικό Σήμα και ο Λαγκαδάς δεν ήταν μεταξύ αυτών.

Χωρίς αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΟΥΤΡΑ, απλά τα πράγματα.

Επιπλέον, η κυρία Ανδρεάδου μιλά για φιέστες. Ας μας εξηγήσει σε τι ακριβώς αναφέρεται, αφού και φιέστες να θέλαμε να κάνουμε δεν μπορούσε λόγω πανδημίας.

Σε τελική ανάλυση ας μας πει η κυρία Ανδρεάδου ποιο ήταν το ενδιαφέρον της για τα Λουτρά όσο κατείχε θέση ευθύνης σε όλη τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.

Σχετικά με το θέμα της αναζήτησης επενδυτών για τα Λουτρά, οφείλουμε να ενημερώσουμε την κυρία Ανδρεάδου, καθότι είναι προφανές ότι δεν το γνωρίζει, πως η εξεύρεση επενδυτών δεν είναι μια απόφαση που παίρνει μόνο του ο δήμαρχος εν κρυπτώ.

Όλο αυτό το διάστημα προετοιμάζουμε τις διαδικασίες για να πάμε σε ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ώστε να κρατήσουμε όρθια τα Λουτρά μας.

Η αναζήτηση επενδυτή προϋποθέτει σειρά ενεργειών που δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και με πανδημία δύο ετών, κυρίως όμως προϋποθέτει την επιχείρηση σε λειτουργία.

Ο δήμαρχος ούτε πουλάει ούτε χαρίζει, δεν έχει τέτοιο δικαίωμα εξάλλου, αλλά μάλλον ούτε αυτό το γνωρίζει η κυρία Ανδρεάδου.

Ήδη προεκλογικά είχα δημοσιοποιήσει τη θέση μου ότι τα Λουτρά Λαγκαδά για να αναπτυχθούν και για να αποτελέσουν πόλο ανάπτυξης της περιοχής θα πρέπει να αναζητήσουν επενδυτή. Καμία τονίζω ΚΑΜΙΑ δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα δεν υπήρξε κερδοφόρα για τους λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να συσσωρεύουν χρέη.

Όσο για τον φορέα του κράτους που αναφέρετε κυρία Ανδρεάδου, ας ενημερωθείτε για την αρνητική στάση όλων των λουτροπόλεων
Αναφορικά με τη διοίκηση που επελέγη πρέπει να πούμε ήταν η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματική από ό,τι αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Η κυρία Ανδρεάδου επέκρινε την επιλογή της διοίκησης πρωτοδικείου που έγινε καθαρά για νομικούς λόγους αλλά αρνήθηκε στη συνέχεια τη συμμετοχή της παράταξης της στην κανονική διοίκηση. Γιατί άραγε;

Εν κατακλείδι πρέπει να επισημάνουμε ότι κατά τη θητεία της παρούσας διοίκησης, παρά την επιθυμία κάποιων, τα Λουτρά έμειναν ανοιχτά
εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους.

Με την ανάληψη της διοίκησης στα Λουτρά εργάζονταν τρία άτομα ως μόνιμο προσωπικό και τώρα εργάζονται επιπλέον έξι, ενώ προσελήφθη και γιατρός που δεν υπήρχε.

Η μισθοδοσία των υπαλλήλων καλύπτεται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μην επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Σημαντικότερο όλων είναι όμως το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση εδώ και 28 μήνες δεν έλαβε ούτε ένα δάνειο για να κρατήσει όρθια τα Λουτρά.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι πως η κυρία Ανδρεάδου θα πρέπει να σκεφτεί και προπάντων να γνωρίζει πολύ καλά ένα ζήτημα πριν διατυπώσει τις απόψεις της, διότι σε διαφορετική περίπτωση εκτίθεται όπως συνέβη τώρα.

Η κυρία Ανδρεάδου είπε πως θα ασκήσει έλεγχο η ίδια και η παράταξή της.

Μακάρι να το είχατε κάνει κ. Ανδρεάδου γιατί δεν θα θέτατε τόσα και τόσα άσχετα ερωτήματα-πυροτεχνήματα και αν είχατε τη γενναιότητα ίσως λέγατε και μπράβο στη σημερινή διοίκηση.

Μην εκτίθεστε, υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη για τα Λουτρά που επί θητείας σας και μάλιστα από τη θέση της προέδρου
του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίσθηκε και θέτει τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού που και αυτό αγνοείτε.

Αν οι επενδύσεις που προβλέπονται σε αυτή είναι πινάκιο φακής γιατί το ψηφίσατε;

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν.

Η ανάπτυξη των Λουτρών δεν θα είναι επιτυχία του Ταχματζίδη αλλά της κοινωνίας του Λαγκαδά.

Το να ενημερώνεστε κυρία Ανδρεάδου δεν είναι κακό.

Με εκτίμηση

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα