Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Απίστευτη ταλαιπωρία στο Υποθηκοφυλακείο Λαγκαδά

Απίστευτη ταλαιπωρία,Υποθηκοφυλακείο,Λαγκαδά,
Όσοι έχουμε επισκεφτεί τελευταία το Υποθηκοφυλακείο Λαγκαδά για την παραλαβή απαραίτητων εγγράφων στη διαδικασία υποβολής δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο, έχουμε σίγουρα υποστεί πολύωρη ταλαιπωρία .

Γράφει ο Θεόδωρος Σαββίδης για το Όραμα Δήμου Λαγκαδά

Το Υποθηκοφυλακείο Λαγκαδά που μέχρι πριν την ένταξη του Δήμου στο Κτηματολόγιο εξυπηρετούσε τους πολίτες μέχρι τη μία το μεσημέρι εξακολουθεί να κάνει το ίδιο.
Το Υποθηκοφυλακείο Λαγκαδά που τους τελευταίους μήνες δέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες και εισπράττει σε μία μέρα ποσά που μπορεί να φτάνουν και δέκα φορές πάνω από το βασικό μηνιαίο μισθό , εξακολουθεί να εξυπηρετεί με δύο άτομα προσωπικό σε αντίθεση με του περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες που για τις ανάγκες του Κτηματολογίου προσέλαβαν έστω και προσωρινά επιπλέον προσωπικό.
Ο μέσος χρόνος αναμονής για ένα πιστοποιητικό μεταγραφής είναι τρεις εβδομάδες, ενώ για πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, απαραίτητο έγγραφο για έκδοση οικοδομικής αδείας, ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους δύο μήνες γιατί όπως λένε με ύφος… 2000 κυβικών «μέχρι το τέλος της προθεσμίας του Κτηματολογίου δεν εξυπηρετούμε υποθέσεις που δε σχετίζονται με αυτό» . Αν δηλαδή θέλει κάποιος να βγάλει άδεια δόμησης στο Δήμο Λαγκαδά, θα πρέπει να περιμένει να λήξει το Κτηματολόγιο!!
Αν κάποιος θέλει αντίγραφο μιας μερίδας , αλλά έχει πάνω από μία στο όνομα του , είναι υποχρεωμένος να πάρει αντίγραφα όλων ακόμα κι αν δεν τον αφορούν οι υπόλοιπες, και ας κοστίζει δέκα ευρώ το κάθε αντίγραφο. Ψιλά δεν έχουν σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα κάθε φορά να κρατάνε δέκα-είκοσι λεπτά από τα ρέστα (που αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να εξυπηρετούν πάνω από εκατό άτομα ημερησίως είναι περίπου ένα επιπλέον μεροκάματο).

Υπάρχουν μόνο δύο Η/Υ παλιάς τεχνολογίας εκ των οποίων ο ένας μονίμως κολλάει με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την έρευνα. Επίσης, ενώ αρχικά δεχόταν αιτήσεις για αντίγραφα πιστοποιητικών μεταγραφής χωρίς απαραίτητη την αναγραφή του τόμου και του αριθμού, πλέον αιτήσεις που δεν αναγράφεται ο τόμος και ο αριθμός δε γίνονται δεκτές και αν δεν είναι τυχερός να το γράφει πάνω στο συμβόλαιο του, ο πολίτης, είναι αναγκασμένος να αναθέσει την έρευνα σε κάποιον επαγγελματία με αποτέλεσμα τελικά το πιστοποιητικό να του κοστίσει διπλάσια και τριπλάσια τιμή.
Στο σημείο αυτό χρειάζεται να επισημανθεί ότι τα έσοδα που εισπράττονται στο άμισθο Υποθηκοφυλακείο τα διαχειρίζεται η υποθηκοφύλακας. Στην ουσία διαχειρίζεται τα έσοδα, τα έξοδα που θεωρεί αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας που διοικεί, αποφασίζει και προσλαμβάνει τους υπαλλήλους που κρίνει αναγκαίους.
Ας σταματήσει λοιπόν να λειτουργεί ως κράτος εν Κράτει και ας διαθέσει ένα μέρος των τεράστιων εσόδων του στην πρόσληψη προσωπικού ώστε να σταματήσει αυτή η παρωδία και επιπλέον να εξυπηρετούνται όλες οι υποθέσεις είτε σχετίζονται με το Κτηματολόγιο είτε όχι

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή