Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Αποκάλυψη στο Δ.Σ για εκταφές στα κοιμητήρια Λαγκαδά

Πρόσφατα εθίγη στη  22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά  που εγινε την 25η του μηνός Οκτωβρίου έτους 2021 το θεμα ανακομιδής οστών του Δημάρχου Παντίρη χωρίς την παρουσία των συγγενών .

Συγκεκριμένα, προ ημερησίας , κ Ιωάννης Αναστασιάδης δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι ενημερώθηκε απο δημότες  για την ανακομιδή οστών ενός σημαντικού ανθρώπου οπως είναι ο Δήμαρχος Παντίρης και ρώτησε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λαγκαδα κ. Αστέριο Καραγιοβάννη <πώς γίνεται εκταφή οστών και εαν εχουν ενημερωθεί οι συγγενείς > ;

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης  προέβη σε μια Αποκάλυψη για την ανακομιδή οστών του Δημαρχου Παντίρη οτι δεν ενημερωθήκαν οι συγγενείς, ποτε θα γίνει και οτι απλώς τους είχε ενημερώσει στο παρελθόν , που προξένησε την εντυπωση όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβούλων καθώς και όσους παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο .

Εντύπωση προκαλεί γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Συγγενείς να παρευρεθούν μας αναφέρουν Δημότες .

Δημότης αναφέρει : Είναι ηθικό το ζήτημα. Βλέπουμε ότι κάτι δεν γίνεται καλά και έχει επηρεάσει οικογένειες, ψυχολογικά, μας εκθέτει ανεπανόρθωτα και δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο και γιατί γίνεται, ενώ πληρώνονται να βρίσκουν δικαιολογίες για την κατασταση των κοιμητηριών  .

Πάλι καλά που υπάρχουν ιδιώτες και κάνουν εργασίες για την σωστή ευταξία των κοιμητηρίων .

Πληρωμή δεν φαίνεται στο δήμο και δεν υπάρχει ειδοποίηση για εκταφή οπως και για πληρωμές .

Δημότισσα που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, ανέφερε στο παρελθόν ότι ενώ έψαχνε στο κοιμητήριο, είχε γίνει χωρίς ειδοποίηση εκταφή των οστών και πήγε στο οστεοφυλάκιο και είδε τα οστά των γονιών της .

Δημότες καταγγείλουν περιστατικά για  παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Τι λεει ο νόμος για τα κοιμητήρια .

Ο Δήμαρχος δεν παρίσταται στην συνεδρίαση και το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση για ολα τα κοιμητήρια του Δήμου Λαγκαδά .

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα