Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Α. Τζιτζικώστας παρέδωσε σήμερα 24 νέες κλίνες ΜΕΘ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε σήμερα 24 νέες κλίνες ΜΕΘ για τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας .

Είκοσι τέσσερις νέες σύγχρονες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρέδωσε σήμερα στη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας για τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην τελετή παράδοσης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τις 24 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ειδικού τύπου, για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της 4ης ΥΠΕ.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι Διοικητές της 3η; και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Νίκος Αντωνάκης.

«Με τις 24 νέες κλίνες ειδικού τύπου, ενισχύουμε σημαντικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας και εξασφαλίζουμε ότι το πραγματικά σπουδαίο και δύσκολο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών θα πραγματοποιείται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Στηρίζουμε έτσι στην πράξη το έργο σας. Και το ίδιο θα συνεχίσουμε σταθερά να κάνουμε και το επόμενο κρίσιμο διάστημα, αλλά και μετά, γιατί γνωρίζουμε τον αγώνα σας, γνωρίζουμε καλά, τις σπουδαίες ικανότητές σας, την επιστημοσύνη σας και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό, στο οποίο θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε και συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στο Ιπποκράτειο για το έργο τους σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού. «Η συνεισφορά σας είναι τεράστια και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε το σπουδαίο έργο σας, γιατί για εμάς, ήταν, είναι και παραμένει κορυφαία και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.

Και εσείς, οι πραγματικοί ήρωες της πρώτης γραμμής, δώσατε αποτελεσματικά την πιο μεγάλη μάχη, την πρώτη μάχη που κερδίσαμε απέναντι στον κορωνοϊό», επισήμανε.

Το μήνυμα του κ. Τζιτζικώστα για το επόμενο διάστημα ήταν το εξής: «Η πρώτη μεγάλη νίκη απέναντι στον κορονοϊό, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί εφησυχασμό. Γιατί τώρα, μπροστά μας έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη.

Τη μάχη για να χτίσουμε πάνω σε όσα, όλοι μαζί πετύχαμε, τη μάχη για να αποφύγουμε τα επικίνδυνα πισωγυρίσματα, τη μάχη για να ξαναβρούμε σύντομα και οριστικά τη ζωή μας.

Και το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε είναι η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας από όλους. Από τους φορείς, από τις επιχειρήσεις, από τους πολίτες, από όλους».

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας υπογράμμισε ότι «ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε χωρίς καμία διακοπή. Εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε, περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, για σύγχρονο εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Και παράλληλα, στο ξεκίνημα της θερινής τουριστικής περιόδου, συνεχίζουμε τα δωρεάν σεμινάρια για την εκπαίδευση στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό. Δώσαμε μάλιστα παράταση καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 3.200 αιτήσεις και έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση 400 στελέχη τουριστικών καταλυμάτων και κατασκηνώσεων, τα οποία θα αποτελέσουν τους υγειονομικούς υπεύθυνους ισάριθμων επιχειρήσεων, εκπαιδεύοντας με τη σειρά τους όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Ο στόχος της Περιφέρειας είναι η εκπαίδευση κάθε ημέρα 200 στελεχών, ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Δεν σταματάμε ούτε λεπτό, συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να είμαστε αποτελεσματικοί».

Κλείνοντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου: «Η ελληνική κοινωνία σας έχει εμπιστοσύνη. Γνωρίζει ότι θα κάνετε το καλύτερο, ότι και ως ιατροί αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, θα κάνετε τα πάντα, για κάθε ασθενή, για κάθε μία ανθρώπινη ζωή. Μας κάνετε να νοιώθουμε πιο αισιόδοξοι, πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Οι κ.κ. Κωτσιόπουλος, Τσαλικάκης και Αντωνάκης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια για την αμέριστη και διαρκή ενίσχυση του έργου τους, με εξοπλισμό και μέσα, που δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τελικά οι πολίτες πιο σύγχρονες και πιο καλές υπηρεσίες υγείας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα