Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 16/04/2024

Βαρτζόπουλος: Να επεκταθεί η χρήση του εργόσημου

Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και το επιτελείο του συναντήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Κατ´ αρχάς ο βουλευτής συνεχάρη τον υπουργό για τη ρύθμιση η οποία προβλέπεται στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο. «Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η υποχρεωτική καταχώρηση των εργατών γης που απασχολούνται με εργόσημο στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη”. Πρέπει να νοικοκυρευτεί η αγορά εργασίας» ανέφερε.

Κατά τη σύσκεψη εργασίας ο κ. Βαρτζόπουλος έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της αναθεώρησης του νόμου ΣΥΡΙΖΑ, που περιόριζε τη χρήση εργόσημου στον πρωτογενή τομέα μόνο σε φυτικές καλλιέργειες και φυσικά πρόσωπα. Χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την επέκταση της χρήσης του εργόσημου σε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υποβάλλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως και στην παράκτιο αλιεία και τις μυδοκαλλιέργεις.

Ο κ. Βρούτσης βεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι θα εξετάσει το αίτημα στο πλαίσιο πάντα των σημερινών δυνατοτήτων του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το