Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Γιάννης Μασούτης: «Έχω πάθος με αυτό που κάνω»

«Υπάρχει όραμα για αυτό που δημιουργεί η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και το χτίζουμε πετυχαίνοντας έναν-έναν τους στόχους που θέτουμε», επισημαίνει ο Γιάννης Μασούτης, Διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Θ. στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Alpha freepress».

Ο κ. Μασούτης εξηγεί τι περιμένει ο επιχειρηματίας από το κράτος, το μυστικό της επιτυχίας του, αλλά και το όραμα και τους στόχους που έχει θέσει για την Μασούτης Α.Ε.
Θεωρείστε από τους πιο σημαντικούς και επιφανείς επιχειρηματίες. Τί θέλει αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας από το κράτος για να κινηθεί με μεγαλύτερη σιγουριά;
«Ως επιχειρηματίας, αλλά και ως πρόεδρος του ΕΒΕΘ που αφουγκράζομαι μέσα από αυτή τη θέση τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου θα ήθελα να επισημάνω ότι βασικά προβλήματα είναι η υπερβολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση, το έλλειμμα ρευστότητας, η τεράστια γραφειοκρατία. Επίσης, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η παραοικονομία είναι πληγές για τις νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις και φυσικά για το κράτος. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρεθούν λύσεις ως προς αυτά τα θέματα για να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον».
Υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία σας;
«Το πάθος, το όραμα, οι στόχοι. Έχω πάθος με αυτό που κάνω, είμαι αφοσιωμένος και το αγαπώ. Υπάρχει όραμα για αυτό που δημιουργεί η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και το χτίζουμε πετυχαίνοντας έναν-έναν τους στόχους που θέτουμε. Σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή των συνεργατών κι εμείς έχουμε συγκροτήσει μια πολύ δυναμική ομάδα και εργαζόμαστε μαζί για κοινό όραμα και στόχους».
Θα δούμε και άλλα καταστήματα σαν του Φαλήρου, που όντως είναι εντυπωσιακό;
«Στις 9 Νοεμβρίου 2018 θα εγκαινιάσουμε το 2ο κατάστημά μας, σχεδόν διπλάσιο από το κατάστημα του Φαλήρου, στην οδό Βεΐκου στο Γαλάτσι και ήδη έχουν προγραμματιστεί ανακαινίσεις άλλων καταστημάτων που ανήκουν πλέον στην αλυσίδα μας. Οι ανακαινίσεις περιλαμβάνουν από μικρές αλλαγές μέχρι πλήρη αλλαγή έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον αγορών. Προσφέρουμε μια νέα εμπειρία αγορών με ένα μοντέλο καταστήματος που δημιουργήσαμε εμείς και σημειώνει μεγάλη επιτυχία όπου εφαρμόζεται, ενώ οι καταναλωτές το αναγνωρίζουν ως «περιβάλλον Μασούτη».
Το περιβάλλον αγορών Μασούτη είναι κάτι καινούργιο για την Αττική και είναι απίστευτα τα μηνύματα αγάπης και θαυμασμού που λαμβάνουμε από τους καταναλωτές που τα επισκέπτονται. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη δημιουργία του καταστήματος στο Φάληρο, ήρθαν γείτονες και μας έφεραν μια ευχετήρια επιστολή όπου μας έλεγαν ότι μας αγαπάνε και μας στηρίζουν και μας έκαναν δώρο μια χριστιανική εικόνα. Κι έτσι, ενώ όταν γίνονται εργασίες κάπου, συνήθως νομίζεις ότι ενοχλείς και θα έρθουν να σου κάνουν παρατήρηση, σε εμάς συνέβη το εντελώς αναπάντεχο, η υποδοχή και η αποδοχή από το ξεκίνημα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ.
Μεγάλη μας χαρά και ιδιαίτερη τιμή στα εγκαίνια του καταστήματος στο Φάληρο ήταν η παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για την εταιρεία μας που την έχει γνωρίσει από τη συνεργασία μας με την “Αποστολή”, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
Σκοπεύετε να αναπτυχθείτε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας;
«Στρατηγικά, η εταιρεία πρώτο στόχο θέτει την αναδιοργάνωσή της μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής, δεύτερο τη σταδιακή ενίσχυση της θέσης της στην Αττική και τρίτο την επέκτασή της σε γειτονικούς νομούς με αυτούς που αναπτύσσεται τώρα, σε περιοχές της χώρας όπου σήμερα δεν διαθέτει παρουσία. Προβλέπεται δημιουργία νέων σημείων πώλησης και στη βόρεια Ελλάδα όπου είμαστε leader και μάλιστα ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περίπου 700 τ.μ.».
Περιγράψτε μας με λίγα λόγια την επιχείρησή σας
«Έχουμε καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ως τα οικονομικά και ελληνικά σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι είμαστε αμιγώς ελληνική εταιρεία, απασχολούμε περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους και αναπτυσσόμαστε δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, δείχνουμε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις περιοχές που αναπτυσσόμαστε και στηρίζουμε τοπικούς παραγωγούς. Είμαστε μια επιχείρηση με ισχυρή θέση στην αγορά και πολύ καλή οικονομική κατάσταση, επενδύουμε σε τεχνολογία και υποδομές, αναπτυσσόμαστε και εκσυγχρονιζόμαστε με βάση τις απαιτήσεις της εποχής».
Πώς οδηγηθήκατε στη μεγάλη συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω του Φιλανθρωπικού της Οργανισμού «Αποστολή»;
«Με την Αποστολή είμαστε μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη και θα συνεχίσουμε να είμαστε για δεύτερη χρονιά*. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση κάθε μεγάλης εταιρείας να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο στην κοινωνία. Εμείς δεν είχαμε στόχο την προβολή τη δική μας, ούτε της Αποστολής, δεν ζητήσαμε συμμετοχή των καταναλωτών, αναλάβαμε εξ ολοκλήρου το κόστος. Η εμπειρία και η οργάνωση της Αποστολής ήταν μεγάλης σημασίας για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά όλο το πρόγραμμα. Χάρη σε αυτό, οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα, λαμβάνουν πακέτο τροφίμων που καλύπτει τις ανάγκες τους για ένα μήνα. Καλύπτουμε τη βασική ανάγκη του νοικοκυριού για να μπορέσουν να πάρουν θάρρος και δύναμη να παλέψουν για άλλα προβλήματά τους, όπως π.χ. να αναζητήσουν εργασία. Ουσιαστικά, τους στηρίζουμε για να κάνουν ένα επόμενο βήμα στη ζωή τους».

*Η σημαντική στρατηγική συνεργασία της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» ξεκίνησε το 2017 με τη διανομή 1.040 δεμάτων με τρόφιμα, μηνιαίως, σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαν διανεμηθεί περισσότερα από 12.000 δέματα, ενώ το πρόγραμμα επεκτάθηκε στη Σαμοθράκη και στις Φέρες. Στόχος για το 2018 είναι η χρονική αλλά και η γεωγραφική επέκταση του προγράμματος με την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κομοτηνή.

ΠΗΓΗ 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή