Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Γιορτή Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας σε Παραρτήματα του Κ.Κ.Π.Κ.Μ

Στιγμές νοσταλγίας, θύμισες από τα παλιά και τις στιγμές που ζουν σήμερα, παρουσίασαν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), στα Παραρτήματά του, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στο Παράρτημα Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς).

Τρίτη 1 Οκτωβρίου
Το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος, που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά.
Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την κ. Ευδοκία Ρήγα φυσικοθεραπεύτρια και υπεύθυνη της διοργάνωσης και ομιλία σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, η οποία τόνισε την σημασία που έχει για τον Κέντρο η παροχή φροντίδας για τους ηλικιωμένους προκειμένου να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή στα γηρατειά τους. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΚΠΚΜ κ. Νίκος Γεωργιάδης, ενώ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η Διευθύντρια του ΚΚΠΚΜ κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΚΚΠΚΜ κ. Κώστας Μουσμούτης, η προϊσταμένη του Παραρτήματος κ. Ελευθερία Ξανθοπούλου, εργαζόμενοι, περιθαλπόμενοι από Παραρτήματα της Θεσσαλονίκης, και φίλοι και συγγενείς τους. Ποιήματα και θεατρικά σκετς παρουσίασαν οι ίδιοι οι περιθαλπόμενοι σε συνεργασία με τους εργαζομένους, ενώ στο τέλος της γιορτής ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από επαγγελματίες καλλιτέχνες, η Πανωραία στο τραγούδι και Ιωάννης Τσακερίδης και Ηλίας Πίγκας οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά για να διασκεδάσουν τους ηλικιωμένους.
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Η Παγκόσμια Γιορτή Τρίτης Ηλικίας πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς), την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στις 11 το πρωί με την παρουσία εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε και μίλησε για το νόημα της ημέρας η Προϊσταμένη του Παραρτήματος κ. Δήμητρα Μαυροφρίδου, και μετέφερε το χαιρετισμό του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νατάσα Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων νομού Κιλκίς κ. Νίκος Αβραμίδης, ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΚΚΠΚΜ κ. Θεμιστοκλής Χαρίσης, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΚΚΠΚΜ κ. Νίκος Γεωργιάδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του ΚΚΠΚΜ κ. Ελισάβετ Μωϋσιάδου, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΚΚΠΚΜ κ. Κώστας Μουσμούτης, η Προϊσταμένη του Παραρτήματος «Ο Άγιος Παντελεήμων» κ. Ελευθερία Ξανθοπούλου.
Την παρουσίαση της δράσης του Παραρτήματος και της γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, έκαναν, οι κοινωνιολόγοι Παρασκευή Κεμανίδου και Ελιζαβέτα Μουρζίδου και η κοινωνική λειτουργός Αναστασία Γαλούπη, ενώ παραβρέθηκαν εργαζόμενοι, περιθαλπόμενοι και συγγενείς και φίλοι των ηλικιωμένων του Παραρτήματος.
Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους ηλικιωμένους.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λουτρά Λαγκαδά: Τι λέει η αστυνομία για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Θεσσαλονίκη 19.3.2024: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης, κατά περίπτωση, από εταιρείες του Δήμου Λαγκαδά και εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση