Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Γ. Καραγιάννης: Η Νέα Δημοκρατία ενισχύει με θετικό τρόπο το brand Μακεδονία

Γ. Καραγιάννης: Η Νέα Δημοκρατία ενισχύει με θετικό τρόπο το brand Μακεδονία.

Στο στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει το όνομα «Μακεδονία» διεθνώς και να το προωθήσει ως έναν τόπο με ξεχωριστό πολιτισμό και ιστορία αλλά και ως μοχλό εξωστρέφειας, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης και δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραγιάννης σχολίασε ότι πρόκειται για μία κακή συμφωνία που παραχώρησε στα Σκόπια γλώσσα και εθνικότητα. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αγνοείται από τους σκοπιανούς δίνοντας ως παράδειγμα το ατόπημα επίσημης ιστοσελίδας του γειτονικού κράτος που χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία». «Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ξεκάθαρα τη στόχευση ότι θα περάσει πολύ δύσκολα η Κυβέρνηση των Σκοπίων, όσον αφορά την ενταξιακή διαδικασία, μέσα από τα 35 στάδια που απαιτούνται, προκειμένου να καμφθούν οι πάρα πολύ δυσμενείς συνέπειες αυτής της συνθήκης» είπε ο κ. Καραγιάννης.

Ερωτώμενος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις με τη χρήση του εμπορικού σήματος Μακεδονία, ο κ. Καραγιάννης απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με θετικό τρόπο να προχωρήσει στην ενίσχυση του brand Μακεδονία με διαφήμιση της πολιτισμικής κληρονομιάς και του τουριστικού πλούτου της περιοχής και με την παράλληλη προώθηση των γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων. Το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει στην πράξη τους επιχειρηματίες που σήμερα πλήττονται από την κακή χρήση του ονόματος από την πλευρά των Σκοπίων».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε σε αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και η επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα