Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Δήμαρχος Λαγκαδά: Να κινηθούμε σε βάρος ιδιωτών που μπάζωσαν ρέματα

Δήμαρχος Λαγκαδά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούμε σε βάρος ιδιωτών που μπάζωσαν ρέματα . Από σήμερα ο δήμος Λαγκαδά μετρά τις πληγές του, καθώς ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες .

Για την επόμενη ημέρα των πλημμύρων στον Λαγκαδά μίλησε στο Radio North 98 Fm ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο δήμος να ζητήσει κυρώσεις και να κινηθεί νομικά και κατά ιδιωτών που «μπάζωσαν» ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει η περιοχή από την πρόσφατη σφοδρή νεροποντή.

«Μιλώντας με έναν 80χρονο κάτοικο, μου είπε ότι τέτοιο όγκο νερού δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του. Πλημμύρησαν τα ρέματα και τα ποτάμια» σημείωσε ο κ. Ταχματζίδης συμπληρώνοντας πως τα περισσότερα ρέματα είχαν να «καθαριστούν πάνω από δεκαετία».

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε ξεκινήσει σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καθαρίζουμε ρέματα και μικρούς ποταμούς στην περιοχή.

Κάποια βρίσκονται στην περιοχή που επλήγη. Και ευτυχώς που το κάναμε, διαφορετικά οι ζημίες σήμερα θα ήταν πολύ μεγαλύτερες» σχολίασε ο δήμαρχος Λαγκαδά. «Ξεκινήσαμε μια διαδικασία καθαρισμού των ρεμάτων.

Δεν την ολοκληρώσαμε ακόμα. Όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε ένας ημιορεινός δήμος όπου τα ρέματα είναι εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με ρέματα που «μπαζώθηκαν» είπε «θα πρέπει να αναζητήσουμε και ατομικές ευθύνες και όχι μόνο ευθύνες του δήμου ή της Περιφέρειας. Κάποια από τα ρέματα που πλημμύρησαν έχουν μπαζωθεί από ιδιώτες είτε επειδή έχτισαν είτε επειδή επέκτειναν τα όρια του χωραφιού τους.

Η φύση όμως εκδικείται» τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο δήμος να αναζητήσει ευθύνες ιδιωτών. «Το συζητήσαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν μπορεί να αναζητούμε συνέχεια ευθύνες από την Πολιτεία και να αφήνουμε την ατομική ευθύνη από έξω» είπε.

Από σήμερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της περιοχής, ο δήμος Λαγκαδά μετρά τις πληγές του, καθώς ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Συγκροτούνται δυο συνεργεία που προχωρούν στην καταγραφή ζημιών σε κάθε νοικοκυριό, απευθύνουμε έγγραφο στον ΕΛΓΑ για την καταμέτρηση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο.

Διαμεσολαβούμε, θα διεκπεραιώσουμε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία ώστε το δημόσιο να προχωρήσει σε αποζημιώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν των αιτήσεων των δικαιούχων από σήμερα Δευτέρα 10/08/2020 οι επιτροπές του Δήμου Λαγκαδά επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές στις επτά τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, (Λαγκαδάς, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβαλάκι, Λαγυνά, Χρυσαυγή) για ελέγχους στις κύριες κατοικίες των αιτούντων πολιτών.

Από σήμερα, επίσης, κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψία και καταγραφή ζημιών στις υποδομές που έχει υποστεί η περιοχή. Στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή ζημιών σε υποδομές σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Λαγκαδά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή