Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 02/05/2024

Δήμος Λαγκαδά στον αστερισμό των αδέσποτων

Στις 23.Μαρτίου αναρτήσαμε μία ανακοίνωση των φιλόζωων του Δήμου Λαγκαδά (ΕΔΩ) το οποίο ήταν μία κραυγή αγωνίας, και συνάμα προτροπή για αφύπνιση προς την αρμόδια Αντιδημαρχία Λαγκαδά και τον Επίσημο Δήμο Λαγκαδά, για την πλήρη απουσία του στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν και διαβιούν στην επικράτεια του Δήμου Λαγκαδά.

Μάλιστα στο ίδιο κείμενο υπήρξε και προτροπή , και έκκληση προς όλους τους Δημότες να βοηθήσουν σιτίζοντας αδέσποτα, πτηνά και άλλα ζώα που πλέον αδυνατούν να τραφούν, λόγο της αστικοποίησης τους και της συμβίωσης με τον άνθρωπο.

Στις 24. Απριλίου, μέσω δελτίου τύπου (ΕΔΩ) στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά οι δημότες πληροφορούνται ότι ο Δήμαρχος Λαγκαδά θα πραγματοποιήσει συνάντηση εντός των προσεχών ημερών με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, κτηνιάτρους και εμπλεκόμενους με το αντικείμενο φορείς, ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος και να ληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των αδέσποτων και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα στο ίδιο δελτίο τύπου η Αντιδημαρχία Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων καλεί εθελοντές φιλόζωους που θα ήθελαν να βοηθήσουν στη σίτιση των ζώων να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Στηλιτεύσαμε την συγκεκριμένη πρακτική εκμαίευσης βοήθειας από τους εθελοντές,  με άρθρο μας (ΕΔΩ), καθώς ο εθελοντισμός (ο οποίος πάντοτε υπήρχε και προσφερόταν αλτρουιστικά από Δημότες), στην προκειμένη περίπτωση αποσκοπούσε να καλύψει την απουσία πολιτικής και εξεύρεσης στοχευμένων λύσεων της Αρμόδιας Αντιδημαρχίας του Δήμου.

Στις 25 Απριλίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις για ρίψεις φολών από ασυνείδητους εγκληματίες στην οδό Μπαρέτη, στην ΕΛΤΑ courier και προειδοποίηση για την ενδεχόμενη ρίψη σε άλλα σημεία του Λαγκαδά. Μέσα στον Λαγκαδά , όχι σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή!

 

Στις 30 Απριλίου και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται φωτογραφίες ενός άτυχου, πληγωμένου σκύλου που δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε στην πλάτη, από κάποιον άγνωστο δράστη, με παράλληλη προτροπή για την καταγγελία του δράστη, ώστε να υποστεί τις νομικές επιπτώσεις που επισύρουν οι ανάλογες πράξεις.

 

Ευτυχώς αυτή τη φορά το πληγωμένο τετράποδο βρέθηκε από εθελοντές, που ανέλαβαν και πάλι δράση, του παρασχέθηκε η απαραίτητη βοήθεια, και είναι προσωρινά φιλοξενούμενο.

Το ζητούμενο είναι, ότι τίποτε δεν προστατεύει το συγκεκριμένο άτυχο ζώο, αλλά και κανένα άλλο, από μία επόμενη ενδεχόμενη επίθεση, που μπορεί να δεχτούν ανά πάσα στιγμή.

Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους ή πλήρης απουσία καταδίκης αυτών των φαινομένων και πρακτικών από τον Δήμο Λαγκαδά, γεγονός που αν μη τι άλλο στο παρελθόν έπραττε, παίρνοντας θέση.

O ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΟΛΑΣ 6 ΜΑΙΟΥ 2017

Τίθεται πλέον το ερώτημα τι έκανε, τι κάνει, και τι θα κάνει ο Δήμος Λαγκαδά?

Θα παραμένει θεατής, περιμένοντας τους εθελοντές?

Υπάρχει πρόγραμμα πρόληψης , αντιμετώπισης φαινομένων που στρέφονται κατά των ζώων?

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, κτηνιάτρους και εμπλεκόμενους με το αντικείμενο φορείς;

Κατατέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος;

Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των δημοτών επί του θέματος;

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα