Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Δήμος Λαγκαδά – Χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης

Οι κάτοικοι των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων που έχουν χαρακτηριστεί σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ ορεινές ή μειονεκτικές μπορούν να υποβάλουν

Για το έτος 2021 και μετά, νοούνται οι περιοχές με σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα και οι περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, όπως αυτές καθορίστηκαν στα σχετικά Παραρτήματα του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας» αιτήσεις στα ΚΕΠ του Δήμου του τόπου κατοικίας τους έως 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 .

Η εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται :

α) σε εξακόσια(600)ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Β)σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ των 3.000 και των 4.700 ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.

Η παραπάνω εισοδηματική ενίσχυση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλλήλεγγύης (Κ.Ε.Α.), το επίδομα παιδιού , τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας και όποια άλλη παροχή δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου εισοδήματος σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που τη διέπει, δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2021

l Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για τους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαίκης ένωσης και Δελτίο Διαμονής Ευρωπαίου πολίτη.

l ΑΜΚΑ

l E-MAIL

l ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

l ΑΦΜ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΥ αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των φορολογικών ετών 2019 . Σε περίπτωση έγγαμων ή όσων έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, εφ΄όσον υποβάλλεται ξεχωριστά δήλωση φορολογίας, απαιτείται και από τους δύο συζύγους η προσκόμιση των ανωτέρω

φορολογικών δηλώσεων και των αντιστοίχων πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

l Βιβλιάριο τράπεζας με αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ

(ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ).

Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας-νοικοκυριού διευκρινίζεται:

Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών και όχι η στέγη.

Ως οικογένεια νοείται το ζεύγος σε νόμιμο γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης συμβιούντων συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, αντίστοιχα, μαζί με τα ανήλικα άγαμα τέκνα τους που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

 

 

Ως μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται η οικογένεια που απαρτίζεται από ένα μόνο γονέα (άγαμο, σε χηρεία, σε διάσταση, διαζευγμένο ή λόγω κράτησης του ετέρου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα ή αντίστοιχες περιπτώσεις), ο οποίος ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση, συμβολαιογραφική πράξη ή πρακτικό διαμεσολάβησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων άγαμων τέκνων.

Οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου του τόπου κατοικίας τους για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα