Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στην ΔΕΥΑ Λαγκαδά

Δίωξη,βαθμό,κακουργήματος,ΔΕΥΑ Λαγκαδά,Ηλία Τζαγγάνα,

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώην δυο ταμίες  διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος  νόθευση εγγράφων , υπεξαίρεση στην υπηρεσία, κλοπή,  ή απάτη με τη δίωξη να περιλαμβάνει τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου για ένα ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με ανεπιβαιβεωτες πηγές συνολικά για το ποσό  .

Να θυμίσουμε την ειδική συνεδρίαση που έγινε οι αιτούντες επικαλούνταν το άρθρο 3 παραγρ. 3δ του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίφημη αυτή υπόθεση με το ταμειακό έλλειμμα στην χρήση 2015-2016 από τον πρόεδρο που  η σημερινή απόφαση  του Εισαγγελέα αδειάζει ουσιαστικά  την αντιπολίτευση καθώς κατηγορούσαν τον Πρόεδρο  ότι έκαναν  <<φτερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αυτός μέμφεται την αντιπολίτευση >> .

Δικαίωση του Πρόεδρου για μια ακόμα φορά  της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Ηλία Τζαγγάνα  καθώς επί της προεδρίας του όταν ανέλαβε από το 2014 έβγαλε στο φως την«μαύρη τρύπα» ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε την υπόθεση όπως την έγραφε το Πρώτο Θέμα είχε ασκηθεί Ποινική δίωξη εναντίον πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, τον τέως δήμαρχο  Λαγκαδά  και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία, για τη «μαύρη τρύπα» ύψους 3,2 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Λαγκαδά, άσκησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης. Όπως αναφέραν  δικαστικές πηγές, το έλλειμμα αφορά την περίοδο 2011 με 2014.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή