Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 17/04/2024

Δημήτρης Μπιτσίμης – Πρέπει έγκαιρα να αντιληφθούμε, πριν ψηφίσουμε.

Παίρνοντας αφορμή από μια ανάρτηση του Peikos Fotis : ζεις και εργάζεσαι στην Θεσ/νίκη, όπου πίνεις και τον καφέ σου και θέλεις να διοικήσεις τον Λαγκαδά … “. Θα παρακάμψω την ειρωνεία “εκείνο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις?”.

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτσίμης πρώην Δήμαρχος Λαγκαδά

Πρέπει έγκαιρα να αντιληφθούμε, πριν ψηφίσουμε.

Ο “Δήμος Λαγκαδά” είναι τα 47 χωριά και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ο Λαγκαδάς, άποψη που μας πάει 15 χρόνια πίσω, πριν τον Καποδίστρια, πριν τον Καλλικράτη.

Σήμερα υπάρχει ο Καλλισθένης! Αντιληπτόν νομίζω !
Ας βάλλω κι εγώ ένα ερώτημα : ζεις και εργάζεσαι στον Λαχανά … κτλ ! απόσταση 60km, ή ζεις και εργάζεσαι στο Καλαμωτό ή στο Ζαγκλιβέρι ή στο Σωχό … κτλ ! απόσταση 40km, 35km, 35km αντίστοιχα ! Λαγκαδάς-Θεσ/νίκη 20km.

Κατά την άποψή σου, λοιπόν Φώτη, οι κάτοικοι αυτών των χωριών ΔΕΝ πρέπει να διεκδικήσουν τον Δήμο, γιατί δεν εργάζονται και δεν ζουν στον Λαγκαδά, δεν πίνουν τον καφέ τους στον Λαγκαδά ή δεν ψωνίζουν από τον Λαγκαδά (έτσι Βίκυ?) και είναι και μακριά(υπενθύμιση κρίσιμη: οι συγκοινωνίες πλέον γίνονται με αυτοκίνητα και όχι με αραμπάδες)Αλλά αν ζουν στον Λαγκαδά πληρούν τις προδιαγραφές του Φώτη, αλλά ψωνίζουν από το Lidl ή τον Μασούτη έχουν το δικαίωμα να είναι Δήμαρχοι?

Τι λες Φώτη, τι λες Βίκυ να τους το επιτρέψουμε? να τους ανεχθούμε έστω?
Τις ίδιες “προδιαγραφές” δεν πρέπει να έχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων ή νομικών προσώπων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και γιατί όχι και οι υπάλληλοι του Δήμου ( περισσότερους καφέδες, κτλ θα πουλάνε οι Λαγκαδιανοί μαγαζάτορες).
Ας αφήσω ασχολίαστο το νόμιμο δικαίωμα των ΣΥΝ-δημοτών μας των 47 χωριών !
Αυτή η αντίληψη Φώτη-Βίκυ υποκρύπτει μια πολιτική αντίληψη για ένα Δήμο μικρό και από αυτό μίζερο και φουκαρά ! Ισχυρίζομα ότι είμαστε ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Επαρχίας Λαγκαδά. Εσείς ισχυρίζεστε το ίδιο αλλά χωρίς τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Και από ό,τι βλέπω πολλοί καφέδες καταναλώνονται από τους ΣΥΝ-δημότες μας, οι οποίοι ενδημούν στον Λαγκαδά, χωρίς να κατοικούν. Προσέξτε και πόσος κόσμος κατεβαίνει στην πόλη μας την μέρα της λαίκής!
Και πληροφοριακά : η Σουηδία, με ίσο σχεδόν πληθυσμό, από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη, είναι διαρθρωμένη σε 450 ΟΤΑ και εκτείνεται από την Βόρεια Θάλασσα μέχρι τον Βόρειο Πόλο, σε χιλιάδες χιλιόμετρα!

Το διοικητικό κύτταρο του ΟΤΑ πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να σταθεί οικονομικά-διοικητικά, όχι γιγαντωμένο (Αθήνα-Θεσ/νίκη)και οριακά μικρό για να είναι ευέλικτο και αποτελεσματικό.
Αν θέλουμε να προχωρήσει ΟΛΟΣ ο Δήμος μας (και γιατί όχι και η πόλη μας) ας τον ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ και ΟΧΙ μόνο εδαφικά και κυρίως να μην τον … περιφράξουμε με ζημιογόνους αποκλεισμούς, αποκλειστικότητες και ψευτοδιλλήματα ( ο Δήμαρχος ντε και καλά να είναι Λαγκαδιανός, να ζει, να εργάζεται και να πίνει καφέ στον Λαγκαδά).

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το