Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Δημοτικά που αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα σε Δήμο Λαγκαδά και Βόλβη

Δημοτικά,αποκτούν,τάξεις,προσφυγόπουλα,Δήμο Λαγκαδά,Βόλβη,

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την ίδρυση και λειτουργία νέων Τάξεων Υποδοχής σε επιπλέον 93 Δημοτικά Σχολεία για τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες).

Κύριο αντικείμενο των σχολείων αυτών είναι η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και η διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή των παιδιών αυτών στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στόχος είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης, όπως ιδίως η λειτουργία τάξεων υποδοχής.

Στις τάξεις φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17.

Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ


Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λουτρά Λαγκαδά: Τι λέει η αστυνομία για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Θεσσαλονίκη 19.3.2024: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης, κατά περίπτωση, από εταιρείες του Δήμου Λαγκαδά και εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Πέραν της αστυνόμευσης