Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλος: «Η απόλυτη ανάγκη των Κοινωνικών Υπηρεσιών»

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης, Δ. Βαρτζόπουλος.

Ενημερώθηκε από τις δημοτικές αρχές και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία, δομή και στελέχωση τους.

Ο Βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές και στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.

«Μετά την χρεοκοπία του 2010 και την διάσωση από την Κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε «η καταστροφή του 2015 και η χαμένη τετραετία της Αριστεράς άφησε το μέσο εισόδημα των Ελλήνων όσο και την μέση κατανάλωσή τους στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 76% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2017, από 77% το 2016 και 79% το 2015»

Τούτο ισχύει βέβαια, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος, ιδιαίτερα για εργατικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, όπως π.χ. στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος .

«Η συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης μετά την αλλαγή του 2019 διακόπηκε από την πανδημία. Η Ελλάς είναι πρώτη στον κόσμο αναλογικά στις δαπάνες αντιμετώπισης των συνεπειών της.

Παρά ταύτα οι ανάγκες υποστήριξης των πιο αδυνάμων θα αυξηθούν σημαντικά. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ενιαίας, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι πλέον αδήριτη».

Προς τούτο απαιτείται, κατέληξε ο Βουλευτής:

* «Η δημιουργία στους Δήμους Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του πρότυπου Οργανογράμματος Εσωτερικών Υπηρεσιών, που πρότεινε εδώ και χρόνια η ΕΕΤΑΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μέσω εκμεταλλεύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι λύση ανάγκης και προσωρινού χαρακτήρος.

* Η το δυνατόν ταχύτερη πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων της «Βοήθειας στο σπίτι» ( προκήρυξη Μαΐου 2020) και η- μέσω ιδιαίτερων διαδικασιών- πρόσληψη ως ΙΔΩΧ των σημερινών εργαζομένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι ο πολύ σωστός και επιτυχημένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους αφορά και εδώ, όπως σε όλον τον κόσμο, τα 3/4 του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 1/4, άνθρωποι δηλαδή που για λόγους οικονομικούς, μορφωτικούς, ή σωματικής και ψυχικής αναπηρίας, δεν μπορούν, να επωφεληθούν, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί χρειάζονται υπηρεσίες ενεργού αναζήτησης και εξυπηρέτησης τους.

* Αυτό είναι το καθήκον κάθε Ευρωπαϊκού Κράτους Προνοίας. Αυτό πρέπει, να οικοδομήσουμε και εμείς εδώ άμεσα!»

Ο κ Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε στις Αρχές και στους εργαζομένους σχετική παρέμβαση στην Βουλή και στους αρμοδίους Υπουργούς.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα