Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Δ. Βαρτζόπουλος: « Η ΝΔ λαϊκή παράταξη της μεσαίας τάξης του επιχειρείν και της εργασίας»

 Η Νέα Δημοκρατία είναι η λαϊκή παράταξη, αυτή που ανάμεσα στις υπερβολές της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης και της σοσιαλιστικής υπερρύθμισης, εκφράζει απόλυτα την μεσαία τάξη του επιχειρείν και της εργασίας» είπε στην ομιλία του για τις εργασιακές ρυθμίσεις στην Βουλή ο Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος.

«Το νομοσχέδιο είναι καινοτόμο και απόλυτα απαραίτητο, εισάγει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτήν την στιγμή διεθνώς.

Κυρώνει τις Συμβάσεις της ΔΟΕ για την αντιμετώπιση της βίας και παρενοχλήσεως, όπως και για την προστασία της ασφάλειας και υγείας. Ενσωματώνει, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό των μέτρων, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής» επιχειρηματολόγησε ο Βουλευτής.

«Προχωρά σε ριζοσπαστικές καινοτομίες:

Η σημαντικότερη, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Η τηλεργασία, το δικαίωμα αποσύνδεσης και η προστασία των εργαζόμενων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Καταλύτης για την αναβάθμιση των τεχνικών επαγγελμάτων η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης μεταξύ εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων. Κλειδί για την ορθή εφαρμογή των καινοτομιών η νέα Επιθεώρηση Εργασίας».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υπέβαλε και συγκεκριμένες προτάσεις βελτιώσεων. « Να δούμε την πρόταση της ΔΑΚΕ για αποφορολόγηση της αμοιβής των υπερωριών» πρότεινε. «Η ατομική διευθέτηση του εργασιακού χρόνου με αίτηση του ενδιαφερομένου είναι σύγχρονη επιταγή. Αυτονόητη η σύναψη ατομικών συμβάσεων, όταν δεν υπάρχει σωματείο ή πρόβλεψη σε συλλογική σύμβαση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ιδίως αν υπάρχει διαφωνία εργοδοσίας και σωματείου, ας υπάρξει υπουργική απόφαση για προληπτικό έλεγχο και άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας».

«Σημαντικότατη και η καθολική απαγόρευση της απόλυσης για άσκηση νομίμου δικαιώματος» κατέληξε ο Βουλευτής. «Ορθή η δυνατότης, να επιλέγεται αντί επαναπροσλήψεως μια ηυξημένη αποζημίωση. Καλόν είναι, το δικαίωμα αυτό να παραμείνει μόνον στον εργαζόμενο. Εάν τούτο δεν είναι προς το παρόν δυνατόν, ας καταγράψει η Επιθεώρηση Εργασίας στατιστικώς τις συνέπειες της διατάξεως προς μελλοντικές ενδεχόμενες διορθώσεις».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα