Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλος: Σημαντικά βήματα κοινωνικής πολιτικής

Ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας απλώνεται γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ο Δημ. Βαρτζόπουλος στο North Radio και τους Οραήλογλου Σταύρο και Τσαλικίδη Χρήστο.

Ιδιαίτερα με νομοθετική πρωτοβουλία αναστέλλεται κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους ιδιοκτήτες.

Ο Βουλευτής ανέφερε, ότι είχε θέσει το ζήτημα προ μηνών με ερώτηση του στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Συγκεκριμένα είχε επισημάνει, ότι η υποβολή αιτήσεων των φυσικών προσώπων υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική.

Εξ’ ίσου προβληματικός εμφανίζεται και ο βαθμός ανταποκρίσεως των τραπεζών και servicers στις υποβαλλόμενες αιτήσεις. Ως γνωστόν μη συμμετοχή τους οδηγεί σε απόρριψη της αιτήσεως εντός δύο μηνών.

Τούτο, ιδίως όσον αφορά τα χαρακτηριζόμενα ως «ευάλωτα νοικοκυριά» σημαίνει, ότι θα καθίσταται πλέον αδύνατη η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων τους και η σχετική επιδότηση των δόσεων. Θα προκύψουν ως εκ τούτου αναποφεύκτως αδυναμία πληρωμών και πλειστηριασμοί.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού προδιαγράφουν σημαντικά βήματα κοινωνικής πολιτικής για την συνολική επίλυση του προβλήματος μέχρι την ίδρυση του Φορέως Απόκτησης/Μίσθωσης και Επαναπώλησης και την πλήρη εφαρμογή του Νόμου Δεύτερης Ευκαιρίας, που αναμένεται τέλος του 2022, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Οι πολύ ορθές αυτές πρωτοβουλίες αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά, κατέληξε ο Βουλευτής, την ανάγκη υπάρξεως μιας ενιαίας Κοινωνικής Υπηρεσίας ενεργού αναζήτησης και προσέγγισης των αδυνάμων και της λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. Η πρόσληψη των 2900 επιτυχόντων στην προκήρυξη 4κ/2020 ( « Βοήθεια στο σπίτι»), ως μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, που μόλις εκκίνησε, θα βοηθήσει εν προκειμένω ουσιαστικά.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα