Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Δ.Βαρτζόπουλος τηλεδιάσκεψη με Προέδρους Κοινοτήτων

Τηλεδιάσκεψη με Προέδρους Κοινοτήτων, εκπροσώπους του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος με ενημέρωσαν διεξοδικώς για τις αντιρρήσεις τους για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ευρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Είπα, ότι η άποψη μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνοψίζεται στις εξής βασικές αρχές:
Όπως σε όλη την Κεντρική και Βόρειο Ευρώπη, όλες οι κρατικές υπηρεσίες, με τις οποίες έχει, να κάνει ο πολίτης, πρέπει, να είναι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
+Αυτόνομη χρηματοδότηση και ευρύτατες αρμοδιότητες είναι εκσυγχρονιστική επιταγή.
+ Η κυβερνησιμότητα, που επιδιώκει το νομοσχέδιο, είναι απολύτως απαραίτητη. Αλλά και η δυνατότητα των Κοινοτήτων να εξυπηρετούν επί τόπου, άμεσα, ανεμπόδιστα και αποτελεσματικά είναι επίσης εκ των ων ουκ άνευ.
Υποσχέθηκα στους Προέδρους, να έχω σύντομα επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου και να επανέλθω.

*Στην Τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Αδάμ(Ευμορφία Γιαννακούδη),Βασιλικών(Αστέριος Καρακώττας),Εξαλόφου(Πελαγία Χρυσανθοπούλου),Ζαγκλιβερίου(Νικόλαος Κοπαρανίδης),Καβαλλαρίου(Γεωργία Μιχαηλίδου),Κριθιάς(Χαράλαμπος Μίλκας)
και Χρυσαυγής (Χρήστος Καλαϊτζής)

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα