Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 18/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλου Να μην επαναλάβει η Ευρώπη το περσινό σφάλμα με τον τουρισμό

dimitris vartzopoulos vouleytis

Μέσα στον πανικό του πρωτόγνωρου κινδύνου η Ευρώπη δεν μπόρεσε, να θέσει ευθύς εξ’ αρχής ενιαίους κανόνες αντιμετώπισης του, τόνισε ο Βουλευτής. Ούτε στον έλεγχο των συνόρων, ούτε στην διάθεση του υγειονομικού υλικού.

Μέσα στον πανικό του πρωτόγνωρου κινδύνου η Ευρώπη δεν μπόρεσε, να θέσει ευθύς εξ’ αρχής ενιαίους κανόνες αντιμετώπισης του, τόνισε ο Βουλευτής. Ούτε στον έλεγχο των συνόρων, ούτε στην διάθεση του υγειονομικού υλικού.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι και αργότερα, μετά το πρώτο κύμα, δεν φρόντισε να επιβάλλει ενιαίους υγειονομικούς κανόνες στις διεθνείς μεταφορές και ιδίως τον Τουρισμό αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους μεγάλους Tour Operators.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί, ότι ο Τουρισμός ήταν η μοναδική αναγκαία συνθήκη δημιουργίας του δεύτερου κύματος, σίγουρα όμως ήταν ικανή, για να το επιδεινώσει. Τούτο πρέπει φέτος, να το προλάβουμε.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Έλλην Πρωθυπουργός για ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι η μοναδική λύση, ιδίως εάν συνδυασθεί με ενιαίους κανόνες testing υποχρεωτικούς για μεταφορείς και τουριστικά καταλύματα. Τούτο θα πρέπει να υιοθετηθεί εγκαίρως, το ταχύτερον δυνατόν.

Ευτυχώς η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης ήρθε γρήγορα και με σωστό τρόπο.

Και στον τομέα του εμβολιασμού η απόφαση για αποκλειστικώς ενιαίες ευρωπαϊκές παραγγελίες είναι σωστή.

Η Ευρώπη δεν ευθύνεται για τις δυσκολίες των γραμμών παραγωγής των φαρμακοβιομηχανιών, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος. Θα ευθύνεται όμως, εάν δεν επιβάλλει άμεσα κυρώσεις στην Γερμανία και οιονδήποτε άλλον αποδεδειγμένα προσπαθήσει, να διασπάσει την κοινότητα.

Εν τέλει όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού» κατέληξε ο Βουλευτής.

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη στήριξης των παραγωγικών τάξεων, της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους, ιδίως στις πιο αδύναμες περιφέρειες. Τούτο θα αποτελέσει ένα σημαντικότατο βήμα προς την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση της Ένωσης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα