Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Δ. Βαρτζόπουλου: Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Μακρά και εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελή Φιλιππίδη για τις τεράστιες συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο επιζεί ο Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος .

Κοινές οι διαπιστώσεις: Μεγάλη η καταστροφή. Εκείνο, που προέχει τώρα, είναι η εκτίμηση των αμέσων προοπτικών και η σωστή προετοιμασία της επανόδου του εμπορικού κόσμου στην κανονικότητα.

Τα βασικά σημεία κατά την εκτίμηση του κ. Βαρτζόπουλου είναι:

1. Η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση και θα ισχύσουν για εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον έτους. Συγκεκριμένα α) πιστώσεις προς αντιμετώπιση είτε ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων β) επιδότηση επιτοκίου επιχειρηματικών δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, που θα καλύψουν ποσοστό των παγίων δαπανών ως και το κεφάλαιο κίνησης και δεν θα υποβάλλονται στον γνωστό προκρούστη των συστημικών Τραπεζών, είτε γ) μικροπιστώσεις από ηλεγμένα και αξιόπιστα ειδικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

2. Προσαρμογή των διατάξεων της πτωχευτικής διαδικασίας και δεύτερης ευκαιρίας στις νέες ανάγκες της εποχής, με αναβολή των αναγκαστικών μέτρων και επαχθών συνεπειών μέχρις επανόδου στην συνήθη οικονομική δραστηριότητα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα