Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Φυσικού Αερίου στον Δήμο Λαγκαδά

Φυσικό Αέριο,Δήμο Λαγκαδά,Εγκαινιάστηκε,Σταθμός Αποσυμπίεσης,Λαγκαδά,

Το Φυσικό Αέριο ήρθε στον Δήμο Λαγκαδά – Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Αποσυμπίεσης Λαγκαδά – Ξεκίνησε σήμερα η τροφοδοσία της πόλης .

Ο πρώτος Σταθμός Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών από το δίκτυο διανομής, εγκαινιάστηκε σήμερα στην πόλη του Λαγκαδά.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σταθμού Αποσυμπίεσης και ακολούθησε η συμβολική τροφοδότηση οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων. Στη συνέχεια η φλόγα του Φυσικού Αερίου άναψε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον ενεργειακό τομέα για τον Δήμο Λαγκαδά. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημαντική συμβολή που θα έχει η έλευση Φυσικού Αερίου στην ανάπτυξη της περιοχής μας:

«Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τη λειτουργική δαπάνη και το ενεργειακό τους κόστος. Με τη χρήση επίσης του φυσικού αερίου έναντι των παραδοσιακών μορφών καυσίμου, το κόστος παραγωγής θα μειωθεί δίνοντας νέα ώθηση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Παράλληλα, με την τροφοδότηση σχολείων και δημοτικών κτιρίων ο Δήμος μας θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους.

Η έλευση φυσικού αερίου στον Λαγκαδά αποτελεί τη δικαίωση μιας προσπάθειας και μιας επίμονης διεκδίκησης πολλών ετών. Σήμερα έγινε μια σημαντική αρχή. Βήμα – βήμα η επένδυση θα προχωρά σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά ώστε κάθε Δημότης να επωφεληθεί από τη χρήση του.»

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας όσο και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Βενέτης Μπούρας σημείωσαν την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε η επένδυση στον Δήμο Λαγκαδά και τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας με τις οποίες θα λειτουργήσει το δίκτυο.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENI gas e luce S.p.A. Alberto Chiarini, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτριος Ευάγγελος Τζώρτζης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νεκταρία Καρακατσάνη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα