Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση της ΔΕΕΠ ‘Α Θεσσαλονίκης και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στο Λευκό Πύργο στη νέα παραλία.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης της Γραμματεία οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης εκπέμψαν το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και των κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή , την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας ‘Α Θεσσαλονίκης κ. Μητράκας Θοδωρής δήλωσε :

“Συγχαίρω τη Γραμματεία οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων της Νέας Δημοκρατίας για την οργάνωση της σημερινής πανελλαδικής δράσης με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών , όπως επίσης και τις γυναίκες των οργανώσεων της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η σύγχρονη γυναίκα με τους πολλαπλούς της ρόλους αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας σήμερα και διαδραματίζει δικαιωματικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα κοινωνικά και οικονομικά. Αναχρονιστικές αντιλήψεις και στερεότυπα δείχνουν να εξαλείφονται οριστικά και πρέπει όλοι μας χωρίς διακρίσεις να ενώσουμε δυνάμεις ώστε η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί. Η άσκηση βίας κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να την ξεριζώσουμε και ως πράξη αλλά και ως αντίληψη ακόμα. Οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας αυτό δηλώνουν εμφατικά και είμαστε μαζί τους στην αυτονόητη υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη ζωή , την ελευθερία και την αξιοπρέπεια”.

Η Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας ‘Α Θεσσαλονίκης κ. Τραούδα Βασιλική δήλωσε :

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, συ-γκεντρωθήκαμε σήμερα οι γυναίκες των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης για να στείλουμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής της βίας κατά των γυναικών. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να ζητήσουμε από τα θύματα να μιλήσουν, να καταγγείλουν οποιαδήποτε μορφή βίας, και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους. Η βία κατά των γυναικών λαμβάνει πολλές και ιδιάζουσες μορφές. Περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που έχει ως αποτέλεσμα την σω-ματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη και την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας της γυναίκας. Είναι υποχρέωσή μας όλων μας να δράσουμε και να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία κάθε γυναίκας”.

O Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης κ. Τσατσούλης Χρυσόστομος δήλωσε:

“Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα οι νέοι και οι νέες της ΟΝΝΕΔ δηλώνουμε παρόντες και παρούσες στο Λευκό Πύργο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οφείλουμε αρχικά να μιλήσουμε ανοιχτά για το πρόβλημα, να αφυπνίσουμε την κοινωνία αλλά και να βοηθήσουμε τα θύματα έμπρακτα. Ως ΟΝΝΕΔ καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την τροποποίηση άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για αυστηροποίηση των ποινών, οι οποίες μάλιστα εντάχθηκαν στο νέο νόμο, αλλά και την πρόταση μας για την εισαγωγή μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Με την σωστή ενημέρωση και την ουσιαστική παρέμβαση του κράτους μπορούμε να κάνουμε πράξη την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα