Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Εκδήλωση για τις επιπτώσεις από την Μ Ε Α στη Μαυροράχη

Εκδήλωση στην πλατεία της Ασσήρου με θέμα «Οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού της περιοχής από την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα στη Μαυροράχη», πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Λαγκαδα του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Φίλιππος Γεωργουδακης δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λαγκαδά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βασίλης Μπαλτικας, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής:

«Το ΚΚΕ παρακολουθεί σταθερά, εδώ και χρόνια, το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, όπως και την πρόσφατη εξέλιξη με την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα στη Μαυροράχη του Δήμου Λαγκαδά, παρεμβαίνοντας από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό της έργο από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και πάντα μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχωράει χωρίς καθυστερήσεις στην κατασκευή ΜΕΑ στη Μαυροράχη.

Στη χώρα μας διαχρονικά, η πολιτική όλων των κυβερνήσεων στη διαχείριση των Στέρεων Αποβλήτων προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με κύριο στόχο την εξασφάλιση υψηλών κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι τεχνικό, ούτε μπορεί να μπει στη λογική του “μικρότερου κακού”. Είναι ζήτημα πολιτικό και πρέπει να απαντηθεί από τη σκοπιά του τι είναι ωφέλιμο και αναγκαίο για το λαό.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ προβάλει, στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ότι η προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

Ένα δρόμο ανάπτυξης που δεν θα έχει στη μέση τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους, αλλά θα προσπεράσει αυτό το εμπόδιο, θα ανατρέψει την εξουσία τους, ώστε με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας να μπουν στο επίκεντρο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και η κάλυψή τους».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα