Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σήμα προς όλες τις μονάδες για ύψιστη επιφυλακή σε Αιγαίο-Θράκη

Σήμα προς όλες τις μονάδες για ύψιστη επιφυλακή σε Αιγαίο-Θράκη – Έφοδος του Α/ΓΕΣ στα Πομακοχώρια….- Προς εμπλοκή με Τουρκία .

Σήμα από το ΓΕΕΘΑ προς όλες τις μονάδες και τα τμήματα των σωμάτων ασφαλείας σε Θράκη και Αιγαίο και ειδικά στα ακριτικά νησιά για ύψιστη επιφυλακή ενώ ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε έφοδο σε Ξάνθη και Ροδόπη. Ο Α/ΓΕΣ «σκάναρε” τα Πομακοχώρια καθώς συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, με αφετηρία το Στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στην Ξάνθη, επισκέφθηκε αρχικά την έδρα του 2ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (2ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ), και στη συνέχεια τα ορεινά χωριά της Ξάθης:

Μύκη, Γλαύκη, Εχίνο, Θέρμες, Κοτάνη και Μέγα Πιστό, καθώς και της Ροδόπης, Ασώματους, Κάλχα, Οργάνη, Άνω Βυρσίνη, Φιλλύρα, Λύκειο, αλλά και την πόλη της Κομοτηνής.

Eίναι προφανές πως ο Α.ΓΕΣ πήγε στα Πομακωχώρια για να έχει ιδία αντίληψη του πνεύματος των κατοίκων της περιοχής ενόψει ελληνοτουρκικού επεισοδίου.

Ταυτόχρονα, μετά την αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία δόθηκαν από την Αθήνα σαφείς οδηγίες προς όλες τις μονάδες και τα τμήματα των σωμάτων ασφαλείας στα ακριτικά νησιά ώστε να γίνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή γνωστή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και η παραμικρή κίνηση κυρίως στα θαλάσσια σύνορα μας αναφέρει το hellasjournal.com.

Παρά τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης που υπάρχουν, αλλά και κάθε είδους παρατηρητήρια και φυλάκια που βρίσκονται στα νησιά, οι επιτελείς ζητούν να ξέρουν ακόμα και αν υπάρχει ακόμη τουρίστας με μια βάρκα σε απομακρυσμένη περιοχή.

Επιπλέον οι διαταγές που έχουν φτάσει προς όλες τις μονάδες και τους σχηματισμούς του ανατολικού Αιγαίου, έχουν δείξει ότι η θερινή ραστώνη δεν έχει θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις που οφείλουν να είναι σε εγρήγορση και να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Εθνική Ασφάλεια του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δοθεί και νέες εντολές και προς τα Σώματα Ασφαλείας, για αφίξεις μεταναστών και προσφύγων σε βραχονησίδες.

Οι έλεγχοι οφείλουν να γίνονται σ’ αυτούς των ταλαιπωρημένους ανθρώπους, πλην όμως να ξεχωρίζουν πιθανά άτομα που ίσως δεν ανήκουν στις προσφυγικές ροές και ο σκοπός τους είναι άλλος.

Για να επιτευχθεί όλο αυτό έχουν επιστρατευθεί πολλά μέσα και άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον δικό τους σιωπηρό αγώνα και τις ανάλογες αναφορές φυσικά προς την ηγεσία.

Καθ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών παρατηρήθηκε ότι η Άγκυρα επέλεξε όχι μόνο τη ρητορική αλλά και την έμπρακτη αναβάθμιση των προκλήσεων και ένας ακόμη λόγος που δεν εφησύχασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και αυτός.

Το περιστατικό για παράδειγμα με τους πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες προς Ελληνικά αλιευτικά σκάφη, είναι ένα θέμα που απασχολεί το Λιμενικό, πλην όμως ένα τέτοιο περιστατικό, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές, μπορεί να σημάνει και την αρχή μιας νέας μικρής κλίμακας έντασης η οποία στην Τουρκία θα λειτουργήσει ως η βαλβίδα ασφαλείας- αποσυμπίεσης, απέναντι στην οικονομική δυσπραγία που έχει φέρει τον πρόεδρο Ερντογάν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Η χώρα μας έχει αποδείξει διαχρονικά προς κάθε σύμμαχο, ότι είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και αυτό οφείλει να το διατηρήσει σημείωναν με νόημα ανώτατες στρατιωτικές πηγές και συμπλήρωναν πως πάνω σ’ αυτή τη βάση εργάζονται όλοι συνεχώς.

πηγή 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα