Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Ελένη Παπαδοπούλου: «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω»

Η Ελένη Παπαδοπούλου πρωταγωνίστησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων Πάλης στην Αμμο που διεξήχθη στην Κατερίνη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων.

Η Παπαδοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και γυρίζει τον χρόνο πίσω. Θυμάται την έντονη στήριξη του κόσμου και αναλύει τους στόχους της για τις επόμενες διοργανώσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ελένης Παπαδοπούλου

Ελένη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων. Έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Πως αισθάνεσαι γι αυτή την επιτυχία;

Ενω έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα από αυτή την επιτυχία μου ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έχει συμβεί και ότι μετά από πολλούς κόπους, θυσίες , τραυματισμούς ήρθε ένα μετάλλιο το οποίο ήθελα πολύ. Νιώθω πολύ περήφανη αν και στο σημείο αυτό δεν θα πω ότι τα κατάφερα. Αλλά ότι με την βοήθεια του προπονητή,των γονιών και των παρτενέρ μου τα καταφέραμε. Είμαι ευγνώμων.

 

Ποια είναι η ανάμνηση που έζησες περισσότερο από τη διοργάνωση και θυμάσαι πιο έντονα;

«Νομίζω πως είναι η στιγμή όπου τραυματίστηκα στον τελικό θυμάμαι ότι η ελληνική κερκίδα δεν θα μου επέτρεπε να πέσω και να μην ξανά σηκωθώ. Μου φώναζαν συνέχεια οτι μπορω να τα καταφέρω ακόμα και με ένα χέρι. Εκείνη την ώρα παρόλο που πονούσα ήθελα να συνεχίσω τον αγώνα μου. Μου ανέβασαν το ηθικο.Ήξερα κι εγώ ότι το ματς επρεπε να τελειώσει και ετσι εγινε»

Πριν τη διοργάνωση ο στόχος σου ήταν η κορυφή;

«Νομίζω πως όλοι οι αθλητές έχουμε στόχο την κορυφή ειδικά σε διοργανώσεις σαν το ευρωπαϊκό. Αν και για εμένα ήταν κάτι πολύ καινουργιο μιας και πρώτη φορά συμμετέχω σε αγώνες στην άμμο. Στόχος μου εννοείται πως ήταν το χρυσό μετάλλιο αλλά ήθελα να πάρω και εμπειρίες, ήθελα να μπω να παλέψω με την ψυχή μου και να το διασκεδάσω όσο μπορώ.»

Σε μία γυναίκα ταιριάζει η Πάλη;

«Εννοείται πως ταιριάζει. Οι γυναίκες είμαστε πολύ δυναμικά πλάσματα, μπορούμε να καταφέρουμε τα ακατόρθωτα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει διαχωρισμός των φύλων ειδικά στα αθλήματα. Η πάλη είναι ένα άθλημα το οποίο μπορούν να κάνουν όλοι ειδικά εμείς οι γυναίκες που έχουμε πολύ πείσμα.»

Πόσο σημαντικό είναι τα νέα παιδιά να ξεκινήσουν το πιο αγνό από τα μαχητικά αθλήματα;

«Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό. Όμως στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο θεμιτό να συνεχίσουμε ένα άθλημα που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και ήταν ένα από τα σημαντικότερα των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι είναι επίσης ελληνικά γέννημα. Η πάλη δυναμώνει και γυμνάζει το σώμα όμως επειδή απαιτεί μεγάλη πνευματική συγκέντρωση γυμνάζει και το νου. Τέλος η πειθαρχια που απαιτεί έχει θετικό αντίκτυπο στον χαρακτήρα και την καθημερινότητα του ανθρώπου»

 

Τώρα οι επόμενοι στόχοι σου ποιοι είναι;

«Αυτή την στιγμή στόχος μου είναι το παγκόσμιο U23 στο Βελιγράδι όπου έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία μου για εκεί.
Επίσης ένας από τους κύριους στόχους μου είναι να καταφέρω να φέρω μετάλλιο Στο ευρωπαϊκό και στο παγκοσμιο πρωταθλημα νεανιδων από την καινούργια χρονιά».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα